Baia nu mai are doar rol funcțional în ziua de azi, ci este văzută că și încăperea care îți determină starea de spirit dimineața și în care poți să te relaxezi și să te răsfeți.

Baia de lux

Baia luxoasă conține cel puțin o toaletă, un bideu, două chiuvete, duș și cadă separate, jacuzzi sau spa și poate chiar mai multe.  Elemente considerate un lux, ce pot fi încorporate în băile principale: echipamente pentru exerciții fizice, șeminee, mini-frigidere, saune, sau chiar televizoare cu plasmă.

Băile principale se transformă încet din a fi doar funcționale, în adevărate camere de relaxare, iar spa-urile –aduse acasă sunt din ce în ce mai populare. Jacuzzi-ul a devenit un must-have în aceste bai, și vine însoțit de accesorii care întregesc decorul de lux prin designul lor.

Accesorii artistice

Tot mai căutate și considerate elegante sunt chiuvetele din oțel inoxidabil. De asemenea bateriile albe, nuanță biscuitelui sau nuanță osului sunt la mare căutare, precum și robineții cromați cu accente arămii. Chiuvetele estetice, cele artistice și vasele de chiuveta (vessel sinks) din sticlă sunt și ele la modă.

Robineții de baie și alte accesorii te ajută să definești stilul băii tale: accesoriile tradiționale sunt mai ornamentale și se potrivesc dacă dai un aspect clasic, antic, shabby-chic, colonial, rustic sau country băii, pe când accesoriile moderne sunt subțiri, fine, mai angulare și dau bine într-o baie în stil high-tech, modernă, contemporană sau minimalistă. La modă sunt robineții cu gât curb sau tip cascada, indiferent de materialul din care sunt realizați, și forma lor depinzând, binențeles, de stilul pe care îl alegi pentru a decora camera de baie.

Cada

Cada rectangulară, cu un piedestal alungit reprezintă un stil clasic, simplu, elegant și care nu se va demoda niciodată, pe când cada tip jacuzzi se potrivește stilului contemporan, este mai pretențioasă din punct de vedere decorativ și în timp își poate pierde valoarea. Oricum ar fi ea, trebuie să ții cont de doi factori importanți în alegerea cadei de baie: să aibă loc fară să îți sufoce spațiul și să se poată curața ușor.

Cei ce apreciază stilul eclectic sau își schimbă gusturile des, este recomandat să aleagă culori neutre și stiluri simple pentru decorarea băii, pentru a putea schimba aspectul întregii bai făcând doar câteva modificări.

Din piesele băii tradiționale fac parte chiuveta, cada, vasul de toaletă și bideul din porțelan, precum și bateriile și accesoriile cromate, acestea din urmă potrivindu-se cel mai bine într-un decor în nuanțe neutre.

O baie albă poate arăta deopotrivă tradițională sau modernă, în funcție de accentele subtile care în final o definesc, și este o alegere sigură pentru orice tip de decorațiune.

O alta idee ar fi că accentele pe care le dai să fie grele și puternice, realizate din fier sau cupru (robineții, ramele oglinzilor, suporturile pentru uscarea prosoapelor, mânerele dulapurilor, cuierele).

Acestea fac baia ta tradițională și versatilă, și se pot îndreptă spre un stil antic, nobil, victorian. Alegerea materialelor naturale (lemn, de exemplu) dau un aspect rustic.

Related posts

Kuma produce in Romania lavoare cu perle si pietre semipretioase ce ajung in casele europenilor

Adina Meyers

Caiac si windsurf pentru distractie pe apa

Adina Meyers

Primavara in oras, la pas cu Deichmann!

Adina Meyers