Bricolaj

7 modalități naturale de a scăpa de furnici în casa și grădina ta

Căutați modalități naturale eficiente de a scăpa de furnici în casa și grădina voastră? La fel ca mulți „dăunători” obișnuiți, furnicile sunt atrase către zonele în care este posibil să găsească o sursă de hrană – ceea ce poate deveni problematic atunci când luați masa în aer liber în lunile de vară.

Furnicile sunt insecte sociale, ceea ce înseamnă că, atunci când cineva intră în casa ta, alții vor urma în curând. Deși ar putea fi frustrant să controlați numărul de furnici pe care le aveți, există o mulțime de modalități eficiente de a ține la distanță insectele plictisitoare fără a le afecta.

 

Iată cum să scapi de furnici în mod natural și sigur …

UTILIZAREA FRUCTELOR DE CITRU

Furnicile urăsc mirosul de citrice puternice. Salvați-vă cojile de portocală, lămâie și grapefruit și împrăștiați-le prin punctele de intrare. Este un mod natural de a descuraja furnicile fără a le afecta.

TERENURI DE CAFEA

Zămașele de cafea sunt geniale și pentru descurajarea furnicilor. Folosiți-l pe al vostru pentru a crea o „barieră” pentru furnici. Nu le va plăcea senzația sub picioare, așa că așezați-le în jurul punctelor de intrare.

FOLOSIȚI ULEIUL DE PEPPERMINT

Dacă aveți furnici în baie sau în bucătărie, turnați ulei de mentă pe un tampon de vată și așezați-le în jurul camerei. S-ar putea să nu arate frumos, dar este un mod sigur de a ține furnicile la distanță, deoarece resping mirosul puternic. Asigurați-vă că le așezați aproape de coșuri de gunoi, grămezi de compost sau uși spre grădină.

SCORȚIȘOARA

O altă bucătărie esențială care nu-i place furnicilor este scorțișoara. Din nou, așezați-l în jurul zonelor în care furnicile vin în casa dvs. Scopul pentru uși, pervazuri, podele, ghivece de flori și orice goluri mici.

OȚET

Data viitoare când ștergeți podelele, adăugați o picătură de oțet în apă sau soluție de curățare. Furnicile urăsc și mirosul de oțet. Oțetul poate fi folosit și pentru ștergerea suprafețelor, curățarea oglinzilor (fără dungi) și igienizarea clanțelor ușii.

ARDEI CAYENNE SAU PIPRE NEGRU

Creați un perete de piper în jurul zonei în care pătrund furnicile. La fel ca oțetul și scorțișoara, insectele nu suportă mirosul puternic. Alternativ, puteți încerca, de asemenea, să amestecați piperul cu apă și să creați propriul spray de casă rentabil. Această metodă face minuni fără a dăuna furnicilor.

CRETA

Furnicilor nu le plac liniile de cretă din grădină, deoarece le întrerupe urmele parfumate. Dacă aveți niște cretă, trageți pur și simplu câteva cercuri și linii pe sol în jurul zonelor în care doriți să nu mai intre. Este doar o soluție temporară, dar cu siguranță va opri insectele în urmele lor.

Related posts

Cum să îţi organizezi mai bine lucrurile acasă

Adina Meyers

Cum să faci o grădină verticală din jgheaburi

Adina Meyers

Idei isteţe de a recicla sticlele din plastic

Adina Meyers