Dacă te confrunți cu lipsa de spațiu acasă, atunci trebuie să apelezi la orice truc pentru a face încăperile să pară mai mari. 

Primul pas –  și unul extrem de important – în ceea ce privește acest aspect este alegerea culorii pereților. 

Deși albul este alegerea evidentă și la îndemână pentru toți, nu este singura opțiune și nu de fiecare dată obținem rezultatul mult dorit. Culori recomandate pentru camere mici pot fi și nuanțe îndrăznețe, culori mai tari sau mai extravagante.


Iată câteva culori recomandate pentru camere mici, pentru a-ți înfrumuseța dormitorul sau livingul:

 

O culoare gălbuie spre bej sau aurie va adăuga căldură oricărui spațiu mic. Asociați-l cu un decor natural și un covor uimitor cu modele pentru zona dedicată relaxării.

Neutrul nu se demodează niciodată. Bejul este alternativa persoanelor care nu doresc culoarea albă, dar care nu sunt încă pregătite să încorporeze o culoare îndrăzneață în spațiul lor.

Verde mentă, o culoare clasică, dar care oferă senzația de libertate. Alături de un decor  neutru cremos, precum această măsuță de toaletă. Acest contrast este cheia pentru a face un spațiu mic să se simtă dinamic.

Culorile puternice ar putea fi de fapt mai bune în spații mici 

Un astfel de exemplu poate fi culoarea mov.  Limitând aplicarea acesteia doar la o intrare, veți obține o pată de culoară fără a trăi cu senzația că vă copleșește dimensiunea încăperii. 

Gri Gunmetal poate fi o altă opțiune în ceea ce privește nuanța lavabilului ales pentru pereți. Cu cât spațiul este mai mic, cu atât poți opta pentru nuante mai întunecate. Acest gri este modern și sofisticat, dar totuși confortabil și elegant.

Dark Teal o culoare albastru-verde intens o altă alternativă pentru spațiile mici. Pictarea unei camere într-o culoare închisă camuflează faptul că este mică. Un albastru adânc ca acesta creează percepția adâncimii.

Regăsiți factorul confortabil al unei camere mici cu ajutorul unui maro închis, profund. Această nuanță, cu un irizații gri, creează intimitate în micul spațiu de ședere.

O nuanță super soft roz adaugă căldură unei camere mici, fără a o copleși. Asociați-l cu gri și negru pentru a vă asigura că nu se simte prea rece.

Albastru păun. Poate că sună extravagant, însă această culoare puternică poate da un look cu totul special unei camere. Nu este cu nimic greșit să alegi o nuanță îndrăzneață, dacă acesta este stilul tău. Dacă ți se pare “prea mult”, poți alege numai un perete pe care să îl vopsești în albastru păun. Este o culoare vibrantă și relaxantă în același timp.

Related posts

Sfaturi care sa te ajute sa alegi un blender pentru piureuri, smoothie-uri, supe si sucuri

Adina Meyers

În Braşov: vilă modernă achiziţionată la cheie

Adina Meyers

Cum sa alegi cel mai bun aspirator

Adina Meyers