In arhitectura exista o alta scara a valorilor, diferenta fiind facuta prin bun-gust, materiale de calitate si combinatii spectaculoase.   

In arhitectura exista o alta scara a valorilor, diferenta fiind facuta prin bun-gust, materiale de calitate si combinatii spectaculoase.   

Proprietarii casei de la Corbeanca isi amintesc ca si-au dorit foarte mult o casa in Corbeanca, dragostea pentru aceasta zona fiindu-le inspirata de mai multe amintiri dragi din copilarie. „Un prieten de familie avea o casa la Corbeanca cand eram copil si imi amintesc ca parintii mei ma aduceau aici foarte des sa ma joc in aer liber. Inca de atunci imi doream sa am si eu o casa aici, in apropierea padurii, intr-un cartier linistit, care sa imi ofere siguranta si intimitate”, ne-au povestit proprietarii care si-au ales singuri proiectul viitoarei case dintr-o revista de specialitate din strainatate.

„Vazusem casa aceasta, in urma cu mai multi ani, in paginile unei reviste si am stiut ca este exact ceea ce imi doresc. In aceste conditii, in momentul in care am achizitionat terenul, a fost usor sa gasesc un arhitect care sa imi puna pe foaie ideile personale. Este o casa inspirata din arhitectura Marii Britanii, realizata in stil colonial. In interior m-am inspirat putin si din stilul american, asa ca pot spune ca este o combinatie de stiluri”, au mai povestit proprietarii. Din fericire pentru ei, i-au ocolit problemele din timpul organizarii de santier pentru ca au avut parte de o echipa de structuristi foarte buna. „Casa este construita din caramida de Urziceni, omologata, si are un singur etaj, dar structura sa de rezistenta ar fi capabila sa sustina un bloc cu patru nivele. Dupa ce casa a fost ridicata la rosu, am schimbat echipa pentru finisaje pentru ca ne-am dorit ca totul sa fie impecabil. La interior am lucrat cu o echipa de muncitori unguri, pe care am adus-o din Ardeal. In final, rezultatul a fost asa cum ne-am dorit. Desi ma simt foarte bine aici, din cauza faptului ca fata noastra a crescut si isi doreste sa stea aproape de prietenii ei, ne-am decis sa vindem aceasta casa. Poate ca pe viitor imi voi construi singura una mult mai mica pentru ca, in acest moment, pot spune ca am deja experienta la acest capitol. In minte am si modelul viitoarei case pe care l-am descoperit pe un site de specialitate din strainatate. Si de aceasta data ma va inspira tot arhitectura Marii Britanii, dar casa va avea dimensiuni mai mici. Cu siguranta, gradina va fi la fel de frumoasa si spectaculoasa, pentru ca aceasta reprezinta motivul principal pentru care aleg sa stau la casa si nu la bloc… sunt indragostita de flori”, a mai spus proprietara.

La fel ca in cazul structurii de rezistenta, proprietarii au acordat o atentie deosebita si finisajelor exterioare, in cazul carora au mizat pe calitate. „Fatadele sunt decorate cu caramida aparenta klinker, iar tamplaria este confectionata integral din lemn de stejar de prima mana. Tamplaria este adusa direct de la producator, din Ardeal, iar contactul mi-a fost facilitat de echipa de muncitori. Din punct de vedere estetic, m-am implicat in mod activ in alegerea materialelor, dar de fiecare data am cerut sfatul specialistilor cand a fost vorba de calitate si de alegerea producatorului. Caramida aparenta este completata din punct de vedere estetic cu mai multe elemente de decor realizate din fier forjat, care dau o nota de eleganta exteriorului realizat in stil pur britanic.

Mai multe imagini si informatii in numarul de iulie-august al Revistei Casa Mea.

Persona de contact: Valentina Baicuianu
E-mail: Vbaicuianu@yahoo.com

Related posts

Ratanul – un material potrivit pentru o mobila care exprima naturalete, dar si extravaganta

Adina Meyers

10 moduri mai bune de a vă stoca oalele și tigăile

Adina Meyers

O casa rustica foarte diferita

Adina Meyers