Amenajare bucatarie Practic

Sfaturi practice pentru organizarea frigiderului

Evitarea zonelor aglomerate, mai ales în această perioadă, ne determină să facem mai multe cumpărături. Astfel, frigiderul ajunge un spațiu înghesuit. 

Organizarea frigiderului are scopul de a permite accesul ușor la mâncărurile dorite, lipsa unora necesare.

Totodată, aceasta tine de felul in care grupezi si de locul in care asezi fiecare ustensila, instrument de lucru si obiect din bucatarie. Si ambele depind de marimea bucatariei tale, de numarul de membri ai familiei si de stilul de gatit. 

Iată o serie de sfaturi pentru organizarea frigiderului 

  •  Scoateți toate alimentele depozitate în frigider

În primă fază este indicat să scoateți totul de pe rafturi. Ulterior curățați atât rafturile, cât și recipientele. Înainte de a le pune la loc, verificați datele de expirare și aruncați resturile.

  • Grupați alimentele pe categorii

Pe majoritatea rafturilor găsim alimente precum: lactate, carne, legume, fructe și gustări. Acestea necesită a fi organizate pe categorii generale pentru a fi mai ușor de găsit.  Totodată vă poate ajuta să ambalați corespunzător alimentele perisabile.

Pe rafturile usii poti pastra recipiente de mici dimensiuni, grupate in functie de tip.

Asaza laptele si bauturile pe rafturile mai spatioase, iar dozele din aluminiu cu bere sau suc le poti pune intr-un organizator.

Carnea cruda se pastreaza intotdeauna separat de celelalte alimente, pe raftul de jos, in asa fel incat sa eviti contaminarea. Foloseste pungi sau recipiente cu inchidere ermetica.

 

  • Împărțiți frigiderul pe zone

Pentru că acest lucru se va potrivi categoriilor pe care le-ai creat. Asigurați-vă că lăsați un loc pentru băuturi pe raftul superior, precum și o secțiune pentru alimentele deja deschise. 

 

Este indicat să apleați la soluții de depozitare 

Vă vor fi de ajutor mai ales când vine vorba de alimentele perisabile. Spre exemplu depozitați fructele și legumele în coșurile frigiderelor, iar cu ajutorul unor caserole din plastic sau sticlă restul alimentelor.

Acest pas vă ajută să păstrați frigiterul curat și aerisit.

Pe de altă parte poate fi un bun ajutor pentru refacerea stocului de alimente. Veți putea observa cu ușurință ce vă lipsește înainte de a vă îndrepta spre supermarket.

  • Folosiți etichete pentru caserole și borcane 

În primul rând, etichetarea vă ajută să identificați conținutul sertarului sau coșului și vă ajută să îndepărtați cu ușurință produsele alimentare.

Uneori este indicat să se folosească inclusiv coduri de culori, vezi capacele multicolore.

Pe de altă parte vă poate ajuta să fiți mai disciplinați, dar și să țineți evidența produselor perisabile.

Cu ajutorul unui marker puteți inscripționa inclusiv datele de expirare ale alimentelor.

  • Reduceți deșeurile alimentare cu ajutorul organizării 


Cu cât frigiderul este mai organizat, cu atât vor fi mai puține deșeuri alimentare. Cu alte cuvinte, este mai puțin probabil să găsiți alimente stricate. 

Spre exemplu vasele din sticlă  vă permit să păstrați mâncarea într-un mod care să le mențină proaspete.

Related posts

7 PAȘI PENTRU O BUCATARIE SUPER-FUNCTIONALĂ

Adina Meyers

Living în nuanțe elegante de maro și bej

Adina Meyers

10 sfaturi pentru iluminarea unei camere intunecate

Adina Meyers