Amenajare bucatarie Practic

9 bucătării rustice și ce trebuie să știi despre amenajarea lor

Bucătăriile rustice au o căldură și un farmec aparte, care nu pot fi regăsite în alte stiluri. Deși cele mai multe bucătării rustice le vedem în casele de la țară, cu dimensiuni generoase, acestea pot fi amenajate și în apartamentele mai mici de bloc, ținând cont de proporții. 

Francezii, spaniolii și englezii iubesc bucătăriile rustice, de aceea la ei vom vedea cele mai multe exemple de bucătării rustice frumos amenajate. În ultima vreme, stilul începe să prindă destul de mult și la noi, așa că dacă ești în căutare de inspirație pentru o bucătărie rustică, ai ajuns unde trebuie.

Am găsit pentru tine unele dintre cele mai frumoase exemple de bucătării rustice și îți voi explica pas cu pas cu poți obține un astfel de decor și acasă.

Câteva caracteristici generale ale bucătăriilor rustice

Bârnele de lemn care susțin tavanul, la vedere. Vopsite sau lăsate în culoarea lor naturală, dar recondiționate.

Mobilierul din lemn (nu alt material), eventual cu un efect de patină pe el. Culorile pot fi la alegere: alb, verde, gri, galben. 

Podele din piatră naturală.

Masa lungă, tot din lemn, la care să încapă 6 – 8 oameni.

Accesorii și decorațiuni, specifice unei anumite zone și care amintesc de viața la țară. Acestea pot fi combinate inclusiv cu elemente moderne.

Textilele (covoarele, perdele, prosoapele de bucătărie) sunt din materiale naturale (bumbac, lână) și sunt imprimate cu motive și culori specifice unei anumite zone.

Multe dintre instrumentele de gătit, precum oalele, polonicele sau strecurătorile sunt lăsate la vedere. De cele mai multe ori, acestea sunt agățate deasupra blatului, ele însele devenind obiecte de decor al bucătăriei rustice. Farfuriile sunt imprimate cu motive florale sau animale.

Culorile care domină sunt cele telurice (marouri, bejuri). Între acestea își fac loc și culorile tari, care punctează anumite zone și aduc un plus de dinamism la interior.

Hota montată deasupra aragazului este una anume. O vei găsi pe piață în variante diverse de culori și materiale, sub numele de “hotă rustică”.

Vezi și mai multe idei cu bucătării rustice în galeria foto.

Foto: countryliving.com, micasarevista.com

Related posts

Cum se curăţă eficient tastatura laptopului?

Adina Meyers

Standarde maxime de confort in bucataria de la bloc

Adina Meyers

Universul lui Nemo si al lui Winnie

Adina Meyers