Grinzile lasate la vedere sunt un element arhitectural la care aleg sa recurga tot mai multi proprietari dornici sa “incalzeasca” si, in acelasi timp, sa dea personalitate, casei. Grinzile capata astfel, pe langa functia lor de baza ca parte a structurii de rezistenta a locuintei, si o valenta estetica.

Grinzile sunt recomandate pentru interioarele mobilate in stil rustic dar pot fi integrate si intr-un interior mai modern care inglobeaza caracteristici ale designului interior international cum este, de exemplu, cel italian sau spaniel.

Grinzile pot fi lasate in starea lor naturala sau, in functie de designul interior, pot fi vopsite in nuante naturale de pamantiu sau chiar in culori vesele sau indraznete care sa dea viata interioarelor.  

Ultima tendinta in amenajarile interioare sunt grinzile false care sunt aplicate pe tavanele incaperilor in scop estetic si, mai putin functional. Ele sunt aplicate in diverse forme pe tavanele si peretii incaperilor de la diferite niveluri ale locuintelor sau chiar in apartamente.

 

Articole similare

O casa intima si cocheta

Redacția

Cateva sfaturi de care sa tii cont atunci cand vrei sa cumperi mobila noua

Redacția

Stilul navy sau marinăresc: cum îl poți adopta în amenajarea locuinței

Cristiana Trifu

Lasă un comentariu