Amenajare gradina Amenajari Exterioare Balcon si terasa

De ce să începi o afacere în domeniul comercializării si montajului pavajelor?

Există destul de puține activități în care poți să începi o afacere cu banii puțini. Pe de altă parte, dacă ești la început de drum sau este prima ta afacere și nu vrei să riști prea mulți bani, probabil îți vei dori acest lucru. Astăzi vom discuta despre motivele pentru care ar trebui să începi o afacere în domeniul comercializării pavajelor.

Pe piața găsești o multitudine de variante de pavaj pentru care poți să optezi, în funcție de caracteristicile structurale. În primul rând, cele mai cunoscute dintre acestea sunt pavajele pentru curte, pe care le regăsești în foarte multe gospodarii. După aceea mai există pavajele din parcurile publice sau cele peste care se poate circula cu mașina.

Din start, ar trebui să îți dai seama că există o piață de desfacere foarte mare pentru această afacere. Poți să te orientezi către a lucra cu persoanele fizice și a amenaja grădinile oamenilor. În același timp, poți opta și pentru contracte cu statul, unde vei putea amenaja parcurile sau curțile grădinițelor și ale instituțiilor publice, însă termenul de plată va fi mai mare. Astfel, ai la dispoziție multe variante prin care să faci bani.

Care sunt avantajele începerii unei afaceri cu pavaje?

Unul dintre cele mai mari avantaje și pe care nu îl regăsim în multe alte afaceri este că nu trebuie să stai cu materialul pe stoc. Poți să ai câteva modele pe care să le expui clienților, iar restul materialului să îl comanzi pentru fiecare lucrare în parte. În acest fel, vei plăti materialele din avansul primit de la client și nu din banii tai.

Pentru a înțelege mai simplu, să zicem că ai un client interesat de un tip de pavaj. În momentul în care acesta semnează contractul, tu vei percepe un avans. Comanzi materialele și după câteva zile te prezinți la domiciliul acestuia pentru a îi instala pavajele curte pe care le-a comandat.  O echipă profesionistă de 3 oameni poate realiza o lucrare rezidențială în circa 2-3 i zile.

Un al doilea avantaj este că poți să adaugi plus valoare semnificativă oferind și procesul de montaj. Ai nevoie doar de 2-3 oameni pricepuți și de câteva utilaje specifice. Procesul de montaj se realizează foarte rapid, dar vei putea percepe un tarif ridicat pentru acesta. Oamenii preferă să lucreze în toate etapele unui proces cu aceeași firmă dacă este posibil.

Desigur, ai oricând și posibilitatea de a vinde doar pavajele către clienți, situație în care trebuie să te asiguri că ai întotdeauna un stoc semnificativ. Astfel, va trebui să ții destul de mulți bani blocați în materiale. De asemenea, afacerea va deveni profitabilă doar atunci când vei avea un rulaj mare, pentru că marja de profit va fi una mică.

Cum poți să scalezi o afacere cu pavaje?

Este foarte important tipul de afacere cu pavaje pe care vrei să îl faci, așa cum menționam și anterior. În cazul în care vrei să vinzi produsele vei avea nevoie de o investiție mai mare și va fi destul de dificil să concurezi marile magazine de bricolaj. 

Cel mai dificil va fi la început, până când realizezi câteva lucrări și ai câțiva clienți mulțumiți care să te recomande. În paralel, trebuie să investești destul de mult în partea de marketing, pentru a te face vizibil în piață. Dacă urmezi modelul în care nu ții banii blocați în stocuri, vei putea să te dezvolți destul de repede. Nu uita însă că la început este necesar să reinvestești profitul.

Un alt mod foarte bun de scalare este să colaborezi direct cu constructorii mai mari. Orice distribuitor de materiale de construcții are relații cu cei care construiesc foarte mult. Aceștia vor putea achiziționa cantități mari de pavaje pentru că ei rulează foarte mult.

În concluzie, să începi o afacere în domeniul comercializării sau montajului pavajelor se poate dovedi a fi o idee foarte bună. Există suficient loc pe piață și ai diferite variante la dispoziție prin care să îți desfășori activitatea. Marele avantaj este faptul că nu ai nevoie de sume foarte mari de bani pentru a începe această activitate și o poți dezvolta într-un mod organic.

Related posts

Poți amenaja o bucătărie chiar și într-un spațiu mai puțin generos

Adina Meyers

Trimmerul electric te ajuta sa ai o gradina frumoasa

Adina Meyers

Sfaturi pentru cumpărarea de mobilier de exterior. Cum faci cea mai bună alegere

Adina Meyers