Amenajare baie Amenajari Interioare

 Lucruri importante de știut atunci când alegem o cadă nouă

Cada este fără îndoială unul dintre cele mai importante elemente din baie. Asigură, în primul rând, ambientul general și influențează implicit designul. Este o alternativă mult mai sofisticată decât dușul. Adaugă o pată de culoare încăperii și permite derularea rutinei de îngrijire într-o manieră sofisticată. Însă, ai nevoie de spațiu pentru a putea obține efectele dorite. Există și alte aspecte pe care trebuie să le ai în vedere atunci când faci achiziția. De la materiale până la sistem de instalare, fiecare detaliu contează.

Dacă vrei să faci o achiziție inteligentă și să te bucuri de un spațiu unicat descoperă tot ce trebuie să știi în rândurile de mai jos.

Verifică sistemul de instalare: anumite căzi pot necesita o instalare specială

Te-ai hotărât să investești într-o cadă baie? Ei bine, ar trebui să începi prin a dimensiona locul  pe care îl ai la dispoziție. Este esențial să iei în considerare măsurătorile exacte ale căzii și să lași spațiu pentru accesibilitate și alte accesorii din baie.

Mai apoi, verifică specificațiile exacte ale modalității de instalare. Căzile pe colț sunt cele mai utilizate opțiuni. Sunt fixate de pereți și nu necesită etape complexe de montaj – la fel sunt și cele freestanding. Căzile înzidite, pe de cealaltă parte, restricționează accesul facil la elementele de scurgere și alimentare cu apă. Tocmai pentru că sunt integrate între patru pereți zidiți, nu sunt disponibile modele finisate, ceea ce devine un plus, mai ales dacă vrei să-ți personalizezi baia.

Alege o cadă care să fie pe placul tău, dar care să lase suficient spațiu și pentru celelalte elemente sanitare

Un alt aspect esențial este designul căzii. Baia este locul unde te retragi pentru a te relaxa și a-ți reîncărca bateriile. Tocmai de aceea, alegerea obiectelor sanitare trebuie să vină în completarea nevoilor tale. Dacă încă te afli în etapa de căutare, iată câteva sfaturi care te vor ajuta să iei o decizie:

Alege o cadă cu dimensiuni moderate. Trebuie să fie suficient de spațioasă pentru a oferi confort, dar să nu îngreuneze derularea activităților zilnice. Designul compact păstrează echilibrul vizual și reduce implicit problemele de montare. O cadă baie pe colț este cea mai indicată în astfel de cazuri.

Asigură-te că se potrivește stilului de amenajare și felului tău de a fi. Baia este unul dintre cele mai intime spații din locuință. Tocmai de aceea, trebuie abordată corect. Așadar, optează pentru un model simplist, dar de impact. Îmbină preferințele personale cu cele mai noi tendințe din domeniu pentru a obține un rezultat armonios și modern.

Variantele care au funcții suplimentare îți ușurează din start căutarea. Căzile cu sisteme inteligente de reglare a apei sau cu hidromasaj integrat vor transforma timpul petrecut în baie într-un prilej constant de relaxare.

Fiecare material de cadă are avantaje și dezavantaje, precum greutatea, izolarea termică și durabilitatea

Sursa – www.freepik.com/

Nu în ultimul rând, materialul din care este fabricată cada influențează rezistența în timp, dar și confortul personal.

Înainte de a face o alegere, verifică gradul de durabilitate, greutate și nivelul de izolare termică  pentru a nu exista pierderi neașteptate de căldură. În ultimii ani, majoritatea optează pentru acril sau fibră de sticlă. Sunt materiale maleabile și au dimensiuni reduse. Totuși, se degradează ușor în timp dacă nu sunt întreținute corect. Oțelul emailat și fonta se remarcă în special pentru rezistența la șocuri. În schimb, materialele naturale precum marmura, granitul sau piatra naturală au o estetică impresionantă.

Gândește-te la funcțiile pe care vrei să le îndeplinească o cadă de baie dreptunghiulară dacă vrei să alegi materialul potrivit. Adaptează bugetul și pune întotdeauna accent pe calitate. Nu uita că baia e la fel de importantă ca celelalte camere din locuință.

Adu plus valoare casei tale prin investiții de lungă durată!

Related posts

Arta ambientala in intimitatea caminului

Adina Meyers

Cum să alegi mobilierul pentru living?

Adina Meyers

Cum să alegi mobila de bucătărie care să îți optimizeze spațiul

Adina Meyers