Amenajari Exterioare

6 idei vintage pentru o gradina originala

Criza economica a adus si ceva bun: ne-a invatat sa fim mai chibzuiti cu tot ce avem si sa ne gandim de mai multe ori inainte de a arunca un obiect la gunoi. Mai mult de atat, ne-a “fortat” sa ne dezvoltam creativitatea si sa valorificam lucruri pe care pana mai deunazi le consideram “vechituri inutile”.

Din dormitor in gradina
Ce poti face cu un cadru de pat vechi, ruginit si care-ti ocupa jumatate din magazie decat  sa-l “expediezi” la un centru de colectare a fierului?! Ei bine, exista si alte raspunsuri. Unul dintre ele este sa-i dai o utilitate nou-nouta, ca cea din imagine. Recunoaste ca acest suport pentru plante este o “prezenta” cat se poate de originala in gradina ta, care o va scoate din anonimat.

Roaba cu flori

Cu putina imaginatie, orice obiect iesit din uz poate primi o noua sansa la viata. De exemplu, o roaba prea obosita pentru a-si mai putea face treaba onorabil pe afara va face fata cu brio unui rol nou: acela de recipient pentru cele mai frumoase si mai colorate flori din gradina.     

Suport pe doua roti

Ti-a trecut vreodata prin minte ca o bicicleta nu e facuta exclusiv pentru “biciclit”? E nevoie de doar cateva mici interventii la nivelul ghidonului si al seii pentru ca ea sa se transforme dintr-un vehicul intr-un suport inedit pentru ghivecele cu flori.

Stropitori cu patina timpului
Din nicio gradina care se respecta nu au cum sa lipseasca stropitorile. Daca stai bine sa te gandesti, ai si tu cateva din metal, dosite prin magazie. Nu trebuie decat sa le scoti la lumina si sa le stergi de praf. Nu-ti face griji in privinta celor cateva pete de rugina care le tradeaza varsta inaintata! Doar stii cat de trendy e in acest moment stilul vintage. Nu renunta la ele nici in cazul in care constati ca sunt gaurite. Foloseste-le ca obiecte decorative! Vei vedea ca vor “da” foarte bine printre tufele de flori.

Butoi rustic
Odinioara era umplut cu vin aromat si statea la loc de cinste in pivnita cu provizii de iarna. Acum e abandonat intr-un colt de magazie, plin de panze de paianjen si fara cateva doage. E momentul sa-i faci cateva reparatii minore si sa-l transformi intr-un bazin de colectare a apei pluviale, necesara pentru udarea plantelor din gradina in timpul sezonului cald. Totodata, butoiul va avea si un rol decorativ, fiind un element rustic, plin de farmec.

“Ghivece” cu sireturi
Ce legatura poate exista intre o pereche de ghete scorojite si plantele tale? Aparent, niciuna! Daca insa dai frau liber fanteziei, vei vedea imediat legatura. Ei bine, acestea (sau orice alta pereche de incaltaminte prea vintage pentru a mai putea fi folosita) pot servi unui scop inedit: acela de ghivece. Pentru asta, trebuie sa le dai o gaura in talpa (pentru scurgerea apei), sa le umpli cu pamant si sa le populezi cu plante curgatoare (de exemplu, cu iedera) sau cu flori colorate.
 

Related posts

Cinci sfaturi ca să-ți amenajezi modern o baie mică

Adina Meyers

Cum sa folosesti pergolele in amenajarea spatiului exterior

Adina Meyers

Rocaria si gradinile organice

Adina Meyers