Amenajari Exterioare Balcon si terasa

Amenajarea unui birou pentru toate varstele

Pentru cei care lucreaza de acasa este foarte importat ca biroul sa fie unul care sa le ofere o productivitate maxima, precum si sa ii imbie sa isi petreaca cat mai mult timp la el. Daca nu esti un mare fan al modului in care ti-ai amenajat biroul atunci cu siguranta nu te vei pune cu prea multa tragere de inima la el, iar munca ta va avea de suferit. Acest lucru este valabil si in cazul copiilor care nu vor fi prea atrasi sa isi faca temele daca nu le place locul in care este amplasat biroul sau cum arata.

Sfaturile de amenajare a biroului de acasa pot fi, cu foarte mici modificari, aplicate atat in cazul adultilor, cat si in cazul copiilor. In randurile urmatoare vom aborda acest subiect mai detaliat, incercand sa te ajutam cu solutii prin care sa iti cresti productivitatea, iar timpul petrecut la birou sa fie unul cat mai placut.

Zona in care e amplasat biroul trebuie sa fie una colorata? Da. Iar asta e valabil si in cazul celui mic si in cazul tau. De ce? In majoritatea cazurilor culorile vii sunt cele care ne starnesc imaginatia, ne ajuta sa fim mai productivi si sporesc starea de bine. E si logic. Daca stam sa ne gandim putin, un birou anost, in cazul caruia predomina culorile inchise ne va seca de energie si ne va face sa ne simtim prost dispusi sau fara chef de munca. De exemplu, albastrul, care este o culoare rece, ne relaxeaza si induce somnul, fiind mult mai potrivit pentru dormitor, nu pentru birou. In schimb, pentru spatiul in care lucrezi cel mai bine este sa optezi pentru verde, mov sau rosu.

Iluminatul de calitate este esential. O iluminare slaba nu doar ca ne poate afecta vederea in timp, dar de asemenea ne face sa ne simtim si obositi. Daca locul in care este amplasat biroul e unul plin de lumina naturala atunci noi ne vom simti mult mai plini de viata si energie. Evita asadar sa inghesui biroul in cel mai intunecat colt al casei, deoarece tu vei fi cel care va avea cel mai mult de pierdut de pe urma unei astfel de alegeri. Desigur, daca biroul va fi pus chiar langa fereastra atunci trebuie sa ai grija ca lumina sa nu bata direct in ecranul laptopului sau in monitor, deoarece acest lucru iti va ingreuna privirea.

Trebuie sa mai luam in considerare si topul de birou pe care il alegem. De obicei cele mai utile sunt modelele tip coltar, in forma de L, asta in conditiile in care spatiul de care dispunem ne permite sa amplasam unul. De ce? Pentru ca acesta ne va oferi suficient spatiu pentru depozitarea diferitelor obiecte de care avem nevoie in mod frecvent (imprimanta, agende, caiete si asa mai departe). In plus, acesta trebuie sa fie unul potrivit inaltimii pe care o are cel care il va folosi, astfel incat sa nu apara mai tarziu dureri ale incheieturilor, gatului sau spatelui.

Related posts

Sugestie de culoare pentru bucătărie: verde viu

Adina Meyers

Idei de amenajare pentru grădina din fata locuintei tale

Adina Meyers

Cum poti sa ai, chiar la tine acasa, un birou practic

Adina Meyers