Amenajare bucatarie Practic

5 tipuri de detergent pentru mașina de spălat vase 

Mașina de spălat vase este o investiție excelentă în orice bucătărie. Aceasta salvează efort și timp prețios, iar consumul ei este egal sau chiar semnificativ mai mic decât în cazul spălării manuale a vaselor.

Dacă deja ai făcut această achiziție, probabil că te întrebi care sunt cei mai buni detergenți pe care îi poți folosi pentru rezultate eficiente sau care este diferența dintre toate produsele disponibile pe piață.

Iată câte variante de detergenți există și ce caracteristici are fiecare!

1. Detergentul pudră

Una dintre cele mai des folosite variante de produs este detergentul sub formă de pudră. Acesta este ușor de dozat, în funcție de cantitatea de vase, și are un preț mult mai avantajos față de celelalte tipuri de produse.

Apoi, este excelent atunci când vrei să setezi mașina pe program scurt, pentru a spăla cât mai repede vasele. Pudra se dizolvă mult mai repede decât tabletele, așa că spălarea va fi eficientă și nu vei face risipă de produs care ar rămâne, altfel, nedizolvat în cuvă.

Așadar, folosește detergent pudră pentru vase, mai ales atunci când ai nevoie de rezultate rapide și de un produs ușor de dozat în funcție de nevoie.

2. Detergentul sub formă de tablete

Tabletele de detergent sunt din ce în ce mai populare. Avantajul acestora este forma compactă, produsul fiind ușor de depozitat. Tabletele sunt de multe ori ambalate individual, astfel că ai doza perfectă pentru o mașină de spălat care este plină.

Astfel, dacă obișnuiești să speli multe farfurii și tacâmuri, o tabletă este ideală pentru a obține rezultate impecabile. În plus, dacă ești sensibil(ă) și ai mai multe alergii, tabletele auavantajul de a nu se dispersa în aer, pentru a fi apoi inhalate.

Deși compoziția tabletelor este deseori aceeași cu cea a detergentului pudră, tabletele presupun costuri semnificativ mai mari.

Totuși, unele tablete conțin mai multe produse într-unul singur. Ele pot conține și soluție de clătire, ingrediente puternice pentru dizolvarea grăsimii și ingrediente benefice pentru funcționarea mașinii de spălat. Astfel, poți avea un singur produs, fără a fi nevoie să cumperi mai multe soluții.

3. Detergentul lichid

Chiar dacă primele două produse sunt mai cunoscute și mai des folosite, detergentul lichid pentru mașina de spălat vase capătă, treptat, popularitate. Acesta are avantajul de a se dizolva foarte repede, chiar și în apa cu o temperatură scăzută, curățând eficient grăsimea de pe vase.

La fel ca pudra, detergentul lichid poate fi dozat în mod personalizat – poți adăuga cantitatea ideala pentru vasele încărcate în mașină, fără să faci risipă și fără să riști să nu pui suficient detergent.

Un alt avantaj al celor mai noi produse de acest fel este că dozarea poate fi efectuată automat de o mașină de spălat vase performantă, astfel că sarcina aceasta dispare de pe lista ta.

4. Aditivii pentru clătire

Fie că folosești detergent lichid, sub formă de pudră sau de tablete, dacă vrei vase impecabile este foarte important să folosești și un produs special conceput pentru clătire. Formula unui astfel de aditiv face ca paharele, farfuriile și tacâmurile să nu prezinte niciodată urme de calcar sau pete cauzate de picăturile de apă.

5. Detergenții bio pentru mașina de spălat vase

Pe lângă produsele standard, cu ingrediente similare indiferent de brand, pe piață există tot mai mulți detergenți ecologici sau bio. Aceștia conțin minimum de ingrediente active pentru a curăța eficient vasele, minimizând în același timp substanțele toxice pentru oameni, animale și mediu.

Folosind un astfel de detergent, protejezi apele în care el ajunge și, în mod indirect, solurile și sănătatea întreg ecosistemului.

Acestea fiind spuse, dacă ai o mașină de spălat vase, opțiunile în materie de detergenți sunt multiple. Testează toate opțiunile și vezi care ți se potrivește!

Related posts

Stilul scandinav in amenajarea dormitorului

Adina Meyers

Cum alegi plasa pentru terenul de fotbal?

Adina Meyers

3 sfaturi de stil pentru măsuța de cafea

Adina Meyers