Amenajare gradina Practic

6 moduri de a profita la maximum de o motocoasă 

Motocoasele și mașinile de tuns iarba se numără printre cele mai utile și mai frecvent utilizate unelte de grădină, mai ales în această perioadă a anului. Gazonul are obiceiul de a crește abundent în timpul primăverii, iar lunile de vară pot fi o provocare pentru a-l menține prezentabil.  

Trimmerele sau motocoasele de iarbă sunt ușoare, portabile și ușor de utilizat – companionul perfect al mașinii de tuns iarba pentru a vă păstra gazonul îngrijit și îngrijit în toate anotimpurile!  Pentru cei care au grădini mai mari sau suprafețe de teren de întreținut, o motocoasă Ruris este perfectă pentru a ține sub control zonele mai dense de iarbă și tufișuri.

Cum să folosiți în siguranță o motocoasă

Fie că folosiți un trimmer sau o motocoasă cu ax curbat (concepută pentru unghiuri precise și detalii) sau o motocoasă Ruris cu ax drept (mai bună pentru a scoate iarba lungă și buruienile și pentru a trece pe sub tufișuri), iată cum să o faceți corect.

Înainte de tundere

Pregătiți-vă – Purtați pantaloni lungi, mâneci lungi, pantofi cu talpă și protecție pentru ochi și urechi.

Legați-l – Dacă aveți părul lung, legați-l. Asigurați-vă că nu îl țineți departe de motor.

Uscați-l – Lăsați iarba și buruienile să se usuce înainte de tuns, altfel vă veți trezi cu o mizerie mare.

Tehnica corectă de tundere

Țineți-o bine, țineți-o strâns – Țineți ferm motocoasa Ruris cu ambele mâini pe partea dreaptă a corpului, astfel încât amortizorul să fie orientat în direcția opusă față de dumneavoastră. Brațul stâng trebuie să fie drept, iar cel drept ușor îndoit.

Stați la înălțime – Stați drept și țineți motocoasa Ruris la nivelul taliei. Capul de tăiere va ajunge în continuare până la iarbă.

De la dreapta la stânga – Mișcați-vă încet și constant, tăind de la dreapta la stânga pentru a direcționa resturile tăiate departe de dumneavoastră.

De sus în jos – Când tăiați iarba mai lungă, mergeți treptat de sus în jos. Este mai ușor pentru motocoasa Ruris și nu veți scalpa gazonul.

Eliberați mai multă linie – Pentru a elibera mai multă linie, atingeți ușor butonul de lovitură al mașinii de tuns iarba pe sol. Loviți pe teren dur, nu pe iarbă lungă, altfel motorul se poate bloca.

Nu o forțați – Nu forțați: lăsați vârful firului să taie, în special de-a lungul pereților.

Supravegheați linia – Încercați să nu loviți nimic altceva decât buruieni și iarbă. Dacă o faceți, opriți motorul și verificați dacă motocoasa Ruris este deteriorată.

30 de grade pentru a fi precis – Pentru o tundere precisă în jurul copacilor, stâlpilor sau gardurilor, rotiți întregul motocoasa Ruris astfel încât capul de tăiere să fie la un unghi de 30 de grade față de sol.

Aveți nevoie de mai multe sfaturi pentru motocoase Husqvarna sau alte branduri? Iată câteva sfaturi de top, pentru a vă ajuta să profitați la maximum de motocoasa dvs. în această vară:

Tehnica de bază

După ce ați stăpânit tehnica de bază, restul va veni ușor. Ținând motocoasa în fața dvs., pur și simplu balansați-o de la dreapta la stânga pentru a maximiza rotația în sens invers acelor de ceasornic a lamelor și pentru a încuraja căderea resturilor tăiate pe zona tăiată.  

Pentru iarba foarte lungă, faceți prima mișcare pentru a tăia partea de sus de la stânga la dreapta, apoi rotiți înapoi de la dreapta la stânga pentru a coborî iarba la nivelul necesar.

Depășirea obstacolelor

Folosiți linia de tundere mai degrabă decât lamele pentru a vă apropia de copaci, tufișuri, garduri sau terase fără a le deteriora. 

Dacă lucrați în jurul mai multor plante care cresc aproape una de alta, atunci asigurați-vă că le îndepărtați în jurul lor înainte de a tunde. Pur și simplu așezați garda motocoasei pe trunchiul copacului sau al tufișului și folosiți-o pentru a vă ghida în jurul copacului.

Fire de cosit

Pentru ca firul de cosit să rămână flexibil și să reziste mai mult, acesta trebuie să absoarbă umezeala înainte de utilizare. Puneți-l în apă timp de cel puțin 24 de ore înainte de a-l folosi, iar dacă bobina dvs. nu a fost folosită pentru o perioadă îndelungată, scoateți-o din capul de cosit și înmuiați-o în apă timp de două zile înainte de a o folosi.  

Merită, de asemenea, să aveți la îndemână în permanență un fir de cosit de rezervă, deoarece acestea necesită înlocuire periodică.

Suprafețe plane mari

Adoptați metoda pătratului pentru a aborda suprafețele mari, împărțind zona în pătrate și abordând apoi fiecare pătrat lucrând în jurul exteriorului și trecând treptat spre centru. Atunci când lucrați pe o pantă, metoda benzii este cea mai eficientă. Începeți prin a tăia o fâșie de-a lungul lățimii inferioare a pantei și urcați până în vârf. În acest fel, butașii cad întotdeauna pe zona tăiată.

Aveți grijă de motocoasa dumneavoastră

Asigurați-vă că respectați instrucțiunile de siguranță și de îngrijire din manualul mașinii dumneavoastră de tăiat iarba sau al motocoasei și că o supuneți la întreținere periodică.  Dacă sunt necesare piese de schimb, asigurați-vă că sunt piese originale pentru a vă asigura că veți continua să obțineți cele mai bune rezultate de la mașina dumneavoastră.  

Asigurați-vă că accesoriile de tăiere din metal sunt ascuțite în mod regulat și uniform pentru a reduce riscul de rupere, deoarece lamele ascuțite neuniform pot dezechilibra aparatul.

Sfaturile noastre ar trebui să vă lase cu un utilaj eficient și un mod de lucru eficace, astfel încât grădina dumneavoastră să fie în cea mai bună formă cu un efort minim.

Related posts

3 Sfaturi Esenţiale Pentru Folosirea Motocultoarelor

Adina Meyers

Arcade pentru plantele cataratoare

Adina Meyers

Trucuri pentru a fi ordine în camera copilului

Adina Meyers