Practic

De ce nu trebuie să-ți lipsească din mașină un manometru?

Manometrul este un instrument de măsură folosit pentru măsurarea presiunilor absolute sau a suprapresiunilor fizice (în raport cu presiunea atmosferică) din spații închise (recipiente, cazane, instalații industriale alimentare/chimice/petroliere etc.).

De câte ori vorbim despre un sistem ce implică utilizarea aerului comprimat sau a fluidelor, unul dintre cei mai importanți parametri ce îi caracterizează funcționarea optimă este presiunea. Pentru a măsura acest parametru se utilizează instrumente specifice precum manometrele, alături de alte elemente precum prize de presiune și furtunui care fac legăturile între acestea

Manometre – oferte

Aplicațiile în care sunt utilizate manometrele sunt extrem de diverse, printre acestea cele mai comune fiind instalațiile de gaz, compresoarele și alte sisteme hidraulice sau pneumatice. Rolul lor este vital: manometrele sunt utilizate pentru a măsura presiunea în cadrul sistemelor menționate, fără acțiunea lor acestea devenind pur și simplu imprevizibile. Mai exact, manometrele sunt folosite pentru a menține sistemele hidraulice și pneumatice în parametri optimi de funcționare, prin efectuarea măsurătorilor constante ale presiunii.

Cel mai simplu exemplu al utilizării manometrelor în viața de zi cu zi este pentru măsurarea presiunii din pneurile de cauciuc ale autovehiculelor. Aceasta trebuie păstrată la un nivel optim, întrucât există un cumul de factori ce o pot influența, afectând astfel performanțele de rulare ale respectivei mașini.

Manometre – oferte

Acesta este motivul pentru care toți cei care dețin un autoturism ar trebui să dețină și un manometru.

 

Related posts

Risipa alimentară: România, locul 9 în Europa. Cum să evităm risipa alimentară la nivel micro

Adina Meyers

Cum sa iti creezi propriul colt de rai la tine acasa

Adina Meyers

Start la programul ”Casa Verde”: românii pot depune dosarele începând cu 10 octombrie

Adina Meyers

Acest site foloseşte cookie–uri. Prin continuarea navigării, eşti de acord cu modul de utilizare a acestor informaţii. Accept Află mai multe