Îți dorești ca locuința ta să aibă un aer modern, îngrijit și să-ți transmită o stare de bine? Cu puțină imaginație și piesele de mobilier potrivite, fiecare cameră poate deveni un loc confortabil și plin de stil. Iar pentru că vorbim de stil, ne-am gândit să îți oferim câteva soluții de amenajare pentru living, încăperea în care primești deseori musafiri și care trebuie să arate întotdeauna impecabil. Descoperă în continuare cum schimbi aspectul camerei de zi cu ajutorul canapelei potrivite.

Lucruri de care este important să ții cont atunci când amenajezi livingul

Camera de zi este ca o carte de vizită pentru locuința ta. În majoritatea apartamentelor sau caselor, livingul este primul în care intri, așa că e firesc ca spațiul să fie unul cât mai primitor. Când începi să amenajezi sau să redecorezi această cameră, îți recomandăm să ții cont de câteva aspecte:

  • Stilul livingului ar trebui să fie în ton cu restul locuinței. De exemplu, dacă ai un apartament modern și vesel, plin de culori vii, o cameră de zi foarte sobră poate părea ușor scoasă din peisaj. De asemenea, nu folosi mai multe stiluri în amenajarea camerei. Încearcă să utilizezi mobilier, perdele și covoare cu nuanțe apropiate sau complementare, care transmit liniște, bun gust și confort.
  • În general, livingurile sunt mobilate cu canapele și fotolii, acestea fiind piesele principale de mobilier. E bine să alegi o canapea extensibilă, pentru că nu se știe niciodată când ai nevoie de mai mult spațiu pentru odihnă sau relaxare. Canapelele extensibile sunt perfecte pentru momentele când organizezi seri de film sau de jocuri, dar și pentru eventualitatea unor vizite de la rude sau prieteni care rămân peste noapte. 
  • Încearcă să păstrezi livingul cât mai aerisit din punct de vedere al amenajării. O cameră foarte încărcată nu este nici primitoare, nici confortabilă. Axează-te mai degrabă pe piese de mobilier de calitate, nu pe cantitate. Calitatea se va observa întotdeauna și va fi apreciată de invitați.

3 stiluri de canapele extensibile care îți transformă livingul

Așa cum spuneam, canapeaua este poate cea mai importantă piesă de mobilier din living. În timpul zilei, o poți folosi pentru a te relaxa sau pentru a-ți așeza cât mai comod invitații. O canapea extensibilă înseamnă economie de spațiu, oferind în același timp o alternativă confortabilă de dormit, mai ales dacă alegi un produs calitativ. Iată 3 stiluri de canapele care pot fi excelente pentru orice living:

  • Canapelele de tip Chesterfield – sunt canapele elegante, care transmit întotdeauna un plus de stil și pot fi excelente pentru un living rafinat. Au un ușor aer britanic, aristocrat, care nu rămâne neobservat și care va fi cu siguranță apreciat de invitați. Imaginează-ți cât de plăcut este să îți bei ceaiul sau cafeaua pe o astfel de canapea, detașându-te de problemele și rutina de zi cu zi. Faptul că un astfel de produs oferă eleganță ziua și confort în timpul nopții reprezintă un avantaj clar. Poți asocia canapelele de acest tip cu un candelabru cu elemente de cristal și cu o bibliotecă sau un birou din lemn masiv. Nu uita ca atunci când comanzi canapeaua să ții cont de spațiul pe care îl ai la dispoziție, pentru a solicita dimensiunile potrivite locuinței tale.
  • Canapelele cu brațe curbate și margini decorative – pot transforma orice living într-un spațiu elegant. Le poți așeza atât într-o cameră amenajată în stil clasic, ușor vintage, cât și într-un living modern, axat pe confort și bun gust. Îți sugerăm să asortezi marginea decorativă cu tapițeria canapelei, pentru ca aspectul să fie unul desăvârșit. Totodată, poți opta pentru un model care să aibă perne cu formă ușor rotunjită și butoni. Aceste elemente oferă și mai mult farmec canapelei, care va fi nu doar un loc perfect pentru relaxare sau pentru somn, ci și un adevărat obiect decorativ, admirat de invitați.
  • Canapelele fără brațe – în funcție de dimensiune, pot fi perfecte pentru un living micuț, de tip open space, dar și pentru o cameră mai mare. Au un design simplu, ceea ce le face ideale pentru un living modern, cu aspect minimalist. Accentul este pus, în cazul acestor canapele, pe stil, dar și pe confort. Dacă livingul tău nu este foarte mare, optează pentru o variantă cu două locuri. Pentru un spațiu generos, o canapea cu 3 locuri va fi perfectă pentru primirea invitaților. În plus, când o extinzi va fi un pat comod și încăpător.

În cazul în care vrei să organizezi cât mai bine spațiul din casă, o canapea extensibilă prevăzută cu ladă de depozitare poate fi o alegere excelentă. Poți lua în calcul și acest aspect atunci când decizi ce mobilă vei achiziționa. În plus, îți mai oferim o sugestie: în ziua de astăzi, nu mai este necesar să cumperi mobilierul așa cum îl vezi în magazine, pentru că opțiunile de personalizare sunt destul de multe. Un producător precum OneLiving te poate ajuta să integrezi în locuință mobilierul perfect pentru nevoile tale, din punct de vedere al stilului, culorilor, materialelor și dimensiunilor. 

Alege varianta de canapea care se potrivește în livingul tău, iar orele petrecute în camera de zi vor fi cu siguranță mai plăcute și mai relaxante.

Related posts

Bucataria sau varietatea suprafetelor

Adina Meyers

Cum a fost amenajată o casă din Vâlcea după principiile feng shui

Adina Meyers

Masina spalat vase Bricomix.ro – Arta de a trai fara grija spalatului vaselor

Adina Meyers