In tot spatiul european, casele insiruite au ajuns sa fie o forma apreciata de locuire, mai ales printre familiile tinere. Aceasta tendinta a inceput sa prinda contur si in Romania, principalul avantaj fiind pretul competitiv.

Particularitatea acestor case consta in faptul ca sunt construite perete la perete, insa fiecare imobil are o curte proprie, oferind locatarilor un spatiu personal, ferit de restul strazii. De asemenea, s-a observat ca in vecinatatile formate din case insiruite se formeaza in scurt timp o adevarata comunitate care socializeaza in spatiul comun din fata caselor.

Locuinta insiruita reprezinta primul pas al trecerii de la cea colectiva de tip bloc spre locuinta individuala. Acest mod de viata propus clasei de mijloc presupune economie de spatiu si materiale. O casa de tip insiruit necesita un teren mult mai mic decat o casa de tip familial. In plus, se reduce costul de constructie – in comparatie cu o casa detasata. De asemenea se inregistreaza un consum redus de energie termica – fata de preturi ridicate pentru gaze naturale, un aspect destul de important care trebuie luat in calcul la o investitie imobiliara.

In Bucuresti, proiectul Case Altfel, initiat de Green Future, ofera acest tip de locuinta. Constructorii au finalizat deja un proiect de 12 locuinte in comuna Chiajna, la mai putin de 2km de cartierul Militari, si au in curs de dezvoltare un alt proiect, de 20 de locuinte, in cea mai cautata zona a Bucurestiului, la 2,5Km in interiorul soselei de centura, partea de nord. Prin aceste proiecte, constructorii isi propun sa ofere casele cu cele mai multe argumente de cumparare pentru o locuinta noua, cu un pret mai mic de 100.000, in Bucuresti. 

 

Related posts

Echilibrul dintre confort si stil atunci cand iti amenajezi locuinta

Adina Meyers

Reguli pentru alegerea perdelor si draperiilor

Adina Meyers

Cea mai buna solutie de dezinfectare a locuinței: mopul cu aburi AQUAclean Steam Cleaner de la Dirt Devil

Adina Meyers