LifeStyle

5 lucruri pe care nu trebuie să le curățați niciodată cu oțet

Oțetul este minunat pentru curățarea multor lucruri. Natura sa acidă îl face o forță puternică pentru curatarea grasimilor si a mizeriei.

Omoară chiar și unele bacterii de suprafață – deși, dacă sunteți în căutarea unui dezinfectant, veți dori să încercați înălbitor. La fel, veți dori să alegeți un agent de curățare mai blând și mai puțin acid pentru anumite materiale, suprafețe și articole.

Iată cinci lucruri pe care nu trebuie să le curățați niciodată cu oțet.

Blaturile de bucatarie

Daca ati optat pentru un blat de bucatarie din piatra sau marmura va recomandam sa nu folositi otetul la curatenie.

Când vă gândiți la piatră, vă gândiți la suprafețe dure și dure, dar adevărul este că materialele precum calcarul, granitul și marmura (pe care le veți găsi în bucătării și băi) sunt mai delicate. Aciditatea ridicată a oțetului poate răni piatra, lăsând urme de care nu veți putea scăpa niciodată. În schimb, folosiți săpun de vase și apă caldă.

Mașina de spălat vase

S-ar putea să vă surprindă, deoarece oțetul este adesea sugerat ca un truc pentru curățarea mașinii de spălat vase. Dar, în timp, oțetul va degrada orice este făcut din cauciuc – garnituri, furtunuri și alte piese. Căutați produse special create pentru curățarea mașinii de spălat vase.

Smartphone-ul tău

Dacă folosești smartphone-ul pentru a face o rețetă în bucătărie sau pentru a-ți schimba anvelopa în garaj sau pentru orice altă muncă murdară, rezistă dorinței de a curăța scurgerile sau stropirea cu oțet.

Ecranul are un strat rezistent la amprente care poate fi deteriorat cu oțet. Cel mai bun accesoriu de curatenie este o cârpă din microfibră umezită cu apă.

Podelele din lemn de esență tare

Există oameni care mizează pe oțetul diluat pentru pardoselile lor din lemn de esență tare, dar majoritatea producătorilor de pardoseli vă îndeamnă să nu o faceți.

De-a lungul timpului, acidul puternic poate consuma finisajul și poate face ca pardoselile dvs. să pară plictisitoare, în loc de strălucitoare.

Cutitele

Oțetul va aduce rugina cuțitelor. De asemenea, va coroda metalul și va estompa lama. Săpunul și apa sunt eficiente și puteți evita rugina dacă vă uscați cuțitele după ce le curățați!

Related posts

Sculele electrice si accesoriile Bosch iti aduc super-distractie: concert cu trupa Voltaj, finala Euro 2012, petrecere electrizanta cu mici si bere

Adina Meyers

3 retete gustoase si sanatoase de toamna

Adina Meyers

Cum mențineți un mediu curat și sănătos dacă aveți animale de companie

Adina Meyers