Gradinarit

Cele mai populare plante de apartament în timpul pandemiei

Un nou raport de tendințe de la Made a descompus unele dintre cele mai populare plante de apartament din birourile de acasă în timpul pandemiei.

Cu viața de birou modificată drastic și camerele de rezervă (și chiar colțurile) transformate în spații de lucru, compania de mobilier de design a apelat la Instagram pentru a determina cele mai căutate plante.

Rezultatele? O mulțime de plante cu întreținere redusă și purificare a aerului care ar putea inspira următoarea achiziție a voastra in ceea ce priveste plantele de apartament.

Deci, care plantă a ieșit în top? Plantele păianjen sunt clasate pe locul 1 în biroul de acasă, cu un volum anual de căutare de 486.000. Cu frunze lungi subțiri arcuite, cu linii de alb care iau un fel de panglici, plantele păianjen sunt considerate una dintre opțiunile mai ușor de îngrijit și chiar ajută la purificarea aerului. Ca bonus suplimentar pentru părinții animalelor de companie, acestea sunt listate ca fiind non-toxice pentru pisici și câini.

 

Vezi această postare pe Instagram

 

O postare distribuită de @ourplaneadventure

Consultați topul primelor 10 plante de apartament din birourile de acasă de mai jos, conform raportului de tendințe Instagram al lui Made.

 

Aloe Vera

Plantele de aloe vera, cu un volum anual de căutări de 397.200, au ajuns pe locul al doilea dintre cele mai căutate plante de birouri la domiciliu; suculentul are o întreținere redusă, deoarece nu necesită multă apă.

Planta șarpe/Sansevieria cilindrica

Plantele  șarpe, cu un volum anual de căutare de 397.200, urmează de aproape ca a treia cea mai populară plantă WFH (work from home); preferă lumina puternică, indirectă, dar ar putea crește totuși în zonele cu lumină slabă ale casei.

 

Vezi această postare pe Instagram

 

O postare distribuită de @plantsofhas

Plantele suculente

Plantele suculente, cu un volum anual de căutare de 325.200, vin pe locul patru; au o întreținere redusă și nu necesită prea multă apă.

 

Vezi această postare pe Instagram

 

O postare distribuită de Gayatri M (@gayatri.m.52035)

Bambus

Plantele de bambus, cu un volum anual de căutare de 266.400, urmează pe locul cinci; necesită întreținerea containerelor și apă proaspătă aproximativ o dată pe săptămână, dar uneori de două ori pe săptămână este adecvată.

Plantele aeriene/Aerium

Plantele aeriene, cu un volum anual de căutare de 177.600, intră pe locul șase și includ diferite tipuri de Tillandsias; au nevoie de apă la fiecare două până la două săptămâni.

Arbore de jad/Crassula ovata

Plantele de jad, cu un volum anual de căutare de 145.200, ocupă locul 7; suculentele sunt destul de rezistente și durează destul de mult în lumina directă a soarelui.

 

Vezi această postare pe Instagram

 

O postare distribuită de moises (@plant.dude01)

Maranta leuconeura, cunoscută și sub denumirea de plantă de rugăciune

Plantele de rugăciune, cu un volum anual de căutare de 97.200, vin în optimi; frunzișul îndrăzneț și vibrant se dezvoltă cel mai bine în condiții de seră și necesită lumină solară indirectă.

 

Vezi această postare pe Instagram

 

O postare distribuită de GT (@ever_lasting_flower_)

Cactuși

Plantele de cactuși, cu un volum anual de căutare de 97.200, vin pe locul nouă; suculentele sunt alegeri ideale, cu întreținere redusă, care nu necesită prea multă apă, dar expunere amplă la lumina soarelui.

 

Vezi această postare pe Instagram

 

O postare distribuită de Floral Design & More (@bliss.bahrain)

Zamioculcas (Zamioculcas zamiifolia)

Plantele ZZ, cu un volum anual de căutare de 52.800, completează primele 10 plante de apartament; pot tolera lumina slabă și pot acționa ca un purificator de aer, făcându-i ideali pentru începătorii de plante.

 

Vezi această postare pe Instagram

 

O postare distribuită de Bonnie McRobb (@momwithagreenthumb)

Related posts

Atenție, grădinari: așteptați-vă ca aceste tendințe să prindă rădăcini în 2021

Adina Meyers

Cum să îngrijești un bonsai: sfaturi practice

Adina Meyers

Beneficiile grădinăritului și cum vă puteți bucura de ele

Adina Meyers