LifeStyle

Farmecul grădinilor italiene

Grădinile în stil italian sunt trasate după linii simetrice, inspirate de principiile geometrice din perioada Renașterii. Regula de bază în amenajarea acestui tip de grădină este ordinea desăvârșită, așa că trebuie să începi cu un plan detaliat, bine pus la punct, care te va ajuta să creezi un peisaj menit să fure orice privire. 

Prin tradiție, grădina italiană este un spațiu dedicat plimbărilor, așa că aleile largi din piatră și terasele spațioase joacă un rol esențial. Dacă spațiul sau bugetul nu îți permit un astfel de decor, poți să amenajezi un foișor, o pergolă mascată de viță de vie sau o băncuță la umbra unor plante agățătoare. Alege trandafirul urcător Blues, care va face senzație în grădina ta. Romantic, parfumat și foarte atrăgător, trandafirul Blues de la Poulsen este un soi medaliat la concursurile internaționale, care va completa perfect orice colțisor intim. Florile sale mici, roz și ușor parfumate îți vor încânta diminețile de fiecare dată.    

Apa creează atmosfera specifică acestui tip de grădină, așa că trebuie să integrezi o fântână arteziană, o cascadă sau orice alt element se potrivește spațiului tău. De obicei, fântâna arteziană este punctul central, în jurul căruia sunt amplasate aleile simetrice care alcătuiesc grădina. Sculpturile reprezintă un alt element indispensabil, așa că dacă îți dorești o reproducere fidelă a stilului, ai nevoie de câteva statui ale zeităților din mitologie, așezate lângă ghivece impunătoare cu trandafiri urcători.      

Brownie este un trandafir urcător uimitor, cu înflorire repetată și flori în nuanțe extrem de interesante: o combinație de dungi roșii pălind în fața unei nuanțe neobișnuite de cărămiziu care, spre sfârșitul sezonului, capătă o tentă ciocolatie, de cafea cu lapte. Frunzișul de un verde închis este foarte sănătos și strălucitor, iar florile au o mărime medie, cu diametrul de aproximativ 9 cm și până la 37 de petale. Tufa este extrem de floriferă și poate ajunge la 150-180 cm înălțime.          

Dacă eleganța și sobrietatea grădinii italiene te sperie puțin, poți opta pentru stilul toscan, o interpetare mai ușor de abordat. Acest stil presupune simplitate și naturalețe, spații mai mici și amenjate într-o dezordine studiată. O astfel de grădină este locul perfect unde îi poți aduna pe cei dragi în jurul mesei, o oază de relaxare după o zi plină. 

În grădina toscană nu există conceptul de delimitare a spațiilor, ci dimpotrivă. Florile, iarba și arbuștii se intercalează într-o explozie de forme, culori și parfumuri, creând un spectacol vizual uluitor. Plantele aromatice precum rozmarinul sau busuiocul vor aduce grădinii arome care îți răsfață simțurile, iar trandafirii în nuanțe puternice de pe FamousRoses.eu vor completa minunat peisajul. Dacă vrei să recreezi atmosfera tipică a unei grădini toscane, încorporează elemente de decor rustice, naturale, precum cărămida, fierul forjat sau lemnul cu aspect antichizat. 

  

 

 

  

Related posts

Intalnire culinara cu Liviu Balint

Adina Meyers

IKEA România anunță rezultatele financiare pentru un nou an de creștere record, de 14%

Adina Meyers

Peste 10 milioane de telefoane LG Cookie vandute la nivel global

Adina Meyers