Bucătăria este spațiul în care gospodinele își petrec o mare parte din timp, motiv pentru care aceasta trebuie să conțină toate lucrurile de care ele au nevoie. Fie că vorbim de mobilier, electrocasnice sau mici detalii, bucătăria trebuie să fie dotată cu cele necesare pentru ca munca gospodinelor să nu fie îngreunată. De asemenea, nu doar gospodinele trebuie să se bucure de facilitățile unei bucătării, ci oricine îi trece pragul.

Bucătăriile dotate cu tot ceea ce trebuie sunt costisitoare, dar în cazul în care nu vă descurcați cu banii și aveți nevoie de electrocasnice esențiale în bucătărie, solicitați un credit urgent de la Credit Prime. Cu ajutorul acestuia puteți completa bucătăria cu electrocasnicele care vă lipsesc.

În cazul în care nu știți ce electrocasnice sunt mai importante, am creat o listă cu cele mai importante 5 electrocasnice pe care trebuie neapărat să le aveți în bucătărie.

Frigider sau combină frigorifică

Este, cât se poate de sigur, cel mai important aparat pe care trebuie să îl aibă oricine în bucătărie. Chiar dacă nu se află întotdeauna poziționat în bucătărie și îl mai găsiți uneori pe hol, frigiderul este indispensabil. Este necesar pentru depozitarea la o temperatura potrivita a alimentelor, dată fiind natura lor sau pentru a rezista mai mult. Temperatura din casa nu le permite alimentelor să reziste, ceea ce înseamnă că fără un frigider mâncarea s-ar altera rapid, de pe-o zi pe alta.  În plus, frigiderele și combinele frigorifice au un design plăcut și pot modifica în bine aspectul general al bucătăriei. Pot fi mascate încât să pară că sunt un simplu corp de mobilier.

Aragaz

La fel de important ca frigiderul, va rămâne aragazul. Este de la sine înțeles că o bucătărie este incompletă fără aragaz, chiar dacă nu sunteți genul de familie care să mănânce prea des mâncare făcută acasă. Aragazul poate fi ales în nuanțe plăcute, care să se potrivească cu mobila și culorile ei, dar puteți apela și la o plită în cazul în care vă doriți un cuptor electric și să vă puteți folosi de încă un dulap, cel care susține plita.

Hotă

Chiar dacă pare un moft, hota este necesară într-o bucătărie. Aceasta elimină mirosurile neplăcute din încăpere și atrage aburii care pot ajunge pe tava, pereți și pe mobilă. Odată cu trecerea timpului aburii pot afecta serios bucătăria, iar investiția într-o hotă este o idee bună.

Cuptor

Există numeroase bucătării care sunt dotate cu aragaz, iar acesta dispune de un cuptor. Însă, nu toți folosim cuptorul de la aragaz, din diverse motive. Un cuptor electric are mai multe funcții și poate fi mai ușor de folosit, în funcție de preparatul pe care doriți să îl gătiți. Nu este necesar un cuptor de mari dimensiuni și îi puteți găsi rapid un loc pe blatul de bucătărie.

Robot de bucătărie

De la mărunțirea fructelor și legumelor și până la pasarea lor, este necesar un robot de bucătărie. Nu trebuie să fie cel mai dotat și cel mai scump pe care îl găsiți, dar este un ajutor de nădejde pentru orice gospodină. Nu ocupă mult spațiu, este practic și scurtează cu mult timpul de gătit, motiv pentru care trebuie să fie de nelipsit din bucătăria oricui.

Acestea sunt doar câteva dintre cele mai importante electrocasnice, iar lista poate continua. În aceeași categorie putem include mixerul, storcătorul de fructe, mașina de făcut pâine și prăjitorul de pâine. Practic, bucătăriile cât mai dotate sunt cele care oferă un plus de ajutor și de confort. De exemplu, o gospodină care are o mașină de pâine o poate prepara acasă doar prin introducerea ingredientelor și apăsarea câtorva butoane.

Electrocasnicele trebuie să fie alese pentru facilitarea activităților și operațiunilor din bucătărie, ceea ce înseamnă că orice investiție faceți în acestea este una binevenită. 

Foto: http://fiestund.blogspot.com/

Related posts

La moda in 2016: chiuveta rustica, tip farmhouse

Adina Meyers

Bucatarie de inspiratie provensala

Adina Meyers

Idei pentru amenajarea bucătăriei de vară

Adina Meyers