Home

Cum aduci mai mult confort în locuința ta prin câteva investiții inteligente

Dacă îți dorești mai mult confort în casă, nu este obligatoriu să o renovezi sau să-ți schimbi mobila. Poți obține acest lucru și prin cumpărarea unor obiecte sanitare sau electrocasnice, care vor schimba radical aspectul și funcționalitatea locuinței.

Aparate de aer condiționat

Temperaturile de la noi sunt tot mai ridicate, iar verile caniculare devin greu de suportat. Chiar dacă locuiești la curte și ai o grădină frumoasă, plină de verdeață, nu vei scăpa de zilele toride. Singura soluție este să cumperi unul sau mai multe aparate de aer condiționat. 

Poți alege dintr-o gamă foarte variată de modele, astfel încât vei putea cumpăra un aparat potrivit nevoilor și cerințelor tale, cu o anumită putere de răcire și cu un design frumos. Aparatele moderne sunt silențioase, astfel încât pot fi folosite inclusiv noaptea, nu consumă mult curent și au foarte multe funcții și opțiuni de setare. Pot fi folosite și pentru ventilare, încălzire sau dezumidificare.

O cadă jacuzzi

O altă investiție în confortul locuinței tale poate fi una gândită special pentru relaxare. Cumpără  o cadă jacuzzi sau cadă cu hidromasaj și te poți bucura, chiar la tine acasă, de clipe de răsfăț ca la salon. Poți alege dintre foarte multe modele și forme pentru cadă – pătrată, trapez sau dreptunghi – cu două, trei sau chiar șase locuri.

Finisajele exterioare ale acestor obiecte sanitare sunt deosebite, unele imită piatra naturală, travertinul sau marmura. Astfel, o cadă jacuzzi nu va aduce doar mai mult confort în locuința ta, ci poate fi și un obiect cu funcție estetică deosebită.

Electrocasnice eficiente

Chiar dacă au o durată de viață destul de mare, aparatele electrocasnice ajung în timp să consume mai multă energie și să nu mai fie la fel de eficiente. Asta înseamnă că a venit momentul să le înlocuiești cu unele mai noi, care consumă mai puțină apă și mai puțină energie.

Poți găsi acum frigidere și mașini de spălat din clasa energetică A+++, care vor aduce economii semnificative la factura lunară de electricitate. În plus, unele mașini de spălat moderne au o funcție prin care pot consuma mai puțină apă la un ciclu de spălare. Această opțiune este foarte utilă atunci când trebuie să speli doar câteva haine, nu o mașină plină.

O nouă centrală termică

După câțiva ani de folosire, centrala termică începe să aibă nevoie de reparații și nu mai funcționează la fel de bine ca la început. Toate aceste intervenții presupun costuri destul de mari, pot să dureze mult, iar asta înseamnă un disconfort serios, mai ales dacă problemele apar iarna. 

Prin urmare, este mai rentabil să cumperi o altă centrală termică, mai modernă și mai eficientă. Alege una cât mai performantă și cu o garanție cât mai mare. Desigur, la fel de importante pentru confortul termic al locuinței sunt și calorifere, care pot fi și ele schimbate atunci când cumperi o centrală nouă. 

Chiar dacă acum sunt la modă caloriferele din oțel sau din aluminiu, experții îți vor recomanda să cumperi calorifere din fontă, care păstrează mai bine căldura și se încing mai tare. Poți găsi în magazine calorifere noi din fontă, pe care le poți vopsi în orice culoare dorești, ca să dai un plus de farmec locuinței tale.

Acestea sunt doar câteva sugestii pentru îmbunătățirea confortului casei tale. În funcție de bugetul disponibil, poți face și alte schimbări importante, astfel încât să transformi radical aspectul locuinței, dacă asta îți dorești.

Foto: https://pixabay.com/photos/bath-bathtub-bubble-indoor-20480/

Related posts

Reţeta originală de biscuiți Eugenia. Uite cum se făceau de fapt la începuturi – VIDEO

Adina Meyers

Radiant Orchid în decoraţiuni interioare: sugestii

Adina Meyers

Grădină în stil francez: reguli de amenajare

Adina Meyers