Culorile vesele ne ridică starea de spirit, așa că de ce să nu le folosim mai mult în casele noastre? Am selectat câteva bucătării pline de culoare și îți voi explica pe larg cum poți să aduci mai multă culoare în bucătăria ta.

Câte ceva despre echilibru

Atunci când te gândești la bucătării pline de culoare, trebuie să îți alegi câteva culori preferate, pe care apoi să le integrezi în bucătărie. Acestea pot fi suprafețe mai mari de culoare sau doar accente, secretul este să găsești un echilbru al culorilor astfel încât amenajarea să nu pară obositoare. Cum găsești un echilibru? E simplu, poți apela la sfatul unui specialist, care îți poate face o schemă de culori care să ți se potrivească sau poți să răsfoiești imagini cu bucătării pline de culoare care să te inspire, apoi mergi pe intuiția proprie.

Cum aduci mai multă culoare în bucătărie

Scaunele turcoaz și albastru deschis din imaginea de mai sus se completează perfect cu amenajarea dominată de alb-negru. Dacă nu vrei să riști cu foarte multă culoare, câteva pete de culori vii, precum în bucătăria de mai sus, pot fi de mare impact. 

Atmosferă solară

Iată o bucătărie luminoasă, cu o atmosferă ce amintește chiar de bucătăriile în stil provence. Pereții au fost zugrăviți în galben, în timp ce mobilierul este în totalitate alb. Această combinație este potrivită chiar și în bucătăriile mici de la bloc pentru că nuanțele deschise utilizate măresc din punct de vedere vizual spațiul. Accesoriile din fier forjat negru (detaliile de sub hotă, corpul de iluminat) sunt contrapunctele care întregesc amenajarea. Dacă nu îți place acest galben, atunci poți opta chiar și pentru un roz pal.

Accesoriile aduc culoarea în bucătărie

O altă modalitate prin care poți aduce mai multă culoare în bucătărie o reprezintă accesoriile colorate, pe care le poți ține pe polițe, la vedere. Cănile în culori diferite, cutiile pentru depozitarea condimentelor, prosoapele de bucătărie cu modele vesele pot fi în același timp pete de culoare pe rafturile din bucătăria ta.

Foto: Pinterest

Related posts

Conditiile de amenajare pe care camera unui nou nascut trebuie sa le indeplineasca

Adina Meyers

Cromatica si atmosfera de sezon

Adina Meyers

18 plante de apartament sigure pentru pisici și câini

Adina Meyers