LifeStyle

4 idei despre ce sa faci si ce sa NU faci pentru a te feri de hotii de locuinte

Odata cu venirea verii, multe familii pleaca in concediu si isi lasa casa abandonata pentru perioade cuprinse intre cateva saptamani sau cateva luni. Pentru ca locuinta voastra sa nu cada prada hotilor, va ofer cateva sfaturi utile analizate de specialisti in urma discutiilor cu victimele unor spargeri dar si cu agentii de politie trimisi pe teren.

Spargatorii apreciaza foarte mult aranjamentele florale

Daca vorbim de o casa aparent modesta, fara masini parcate ostentativ, florile din gradina casei dovedesc totusi contrariul, potrivit specialistilor. Mai mult, in cazul apartamentelor de bloc, florile din ghivecele agatate la intrare, in balcon sau chiar de la fereastra, ofera hotilor indicatii cum ca in respectiva locuinta traiesc oameni cu bun gust si care probabil au bani suficienti.

Verifica-ti cutia postala!

O cutie postala goala le transmite spargatorilor un mesaj extrem de clar: casa este locuita. Cei mai multi raufacatori vor da o spargere doar când sunt siguri ca nu este nimeni acasa, iar teancul de scrisori sau flyerele agatate de usa de intrare arata tocmai contrariul. Acestia nu stau sa urmareasca postasul, dar, in schimb iti vor lasa chiar ei un biletel in usa, un flyer capcana sau pur si simplu o oferta de catering urmarind apoi daca acesta dispare sau nu si la ce ora este sustrasa de pe broasca usii. Pentru a evita ca locuinta sa va fie sparta in vacanta, lasati cheia de la cutia postala unui vecin care sa va ridice corespondenta si rugati acea persoana sa va ridice din usa si materialele promotionale pe care le gaseste.

Vrei sa iti protejezi bijuteriile sau economiile, ia-ti un seif!

Spargerile dureaza, de obicei, doar câteva minute, iar hotii nu au timp sa sparga un seif, pentru ca majoritatea nu sunt echipati cu dispozitive pentru a finaliza astfel de operatiuni. Prin urmare, chiar daca nu ai alarma la casa, de cele mai mute ori infractorii se vor multumi doar cu televizorul si combina, pentru ca odata ajunsi in fata unui seif, nu vor stii cum sa-l deschida. Totusi, pentru a evita situatiile in care spargatorii sunt barbati masivi, e bine ca seiful sa fie incastrat in zidul locuintei pentru ca daca e lasat in birou pur si simplu, poti avea surpriza sa dispara cu totul chiar daca are cateva sute de kg.

Investeste in sisteme antiefractie

Dincolo de tot si toate, cea mai sigura metoda de a avea locuinta protejata este sa investesti in solutii si sisteme antiefractie. Cele mai multe modele si oferte pentru astfel de dispozitive le gasesti la spy-shop.ro. Aici poti sa gasesti sisteme de alarma prin cablu sau wireless, senzori de miscare de interior si exterior, sirene de exterior, butoane de alerta conectate direct la politia din proximitatea locuintei tale sau la o firma de paza specializata, camere video minimaliste sau senzori de presiune pentru ferestre.

Related posts

Protejează pielea delicată a micuțului tău cu noua gama Klorane Bébé

Adina Meyers

Cum să îți depozitezi eficient colecția de viniluri 

Adina Meyers

Whirlpool Romania: Europenii arunca anual 180 kg de mancare pe cap de locuitor

Adina Meyers