Atunci cand vine vorba de camere, de multe ori avem cel putin una care este prea mica pentru a o amenaja asa cum ne dorim. Suntem nevoiti sa inghesuim cat mai multe intr-un spatiu insuficient si in acelasi timp ne dorim sa arate bine. Exista insa cateva trucuri care pot ajuta camerele mici, astfel incat sa para mai spatioase si aerisite.

1. Culori deschise

Culorile intunecate folosite intr-o camera deja mica nu vor face altceva decat sa accentueze senzatia de claustrofobie. Le puteti folosi pe alocuri la accesorii, pentru contrast, dar in rest mergeti cu incredere pe culorile deschise si stralucitoare. Acestea vor amplifica lumina naturala si vor da impresia unui spatiu si mai mare. Daca aveti posibilitatea, alegeti si parchet sau orice alt material pentru podea care sa fie deschis la culoare.

2. Lumini naturale

Este important sa lasati cat mai multa lumina naturala sa intre, prin ferestre inalte si folosirea a cat mai putine draperii si perdele care sa le acopere. Puteti sa va inspirati din pozele cu apartamentele scandinave, ei apreciaza foarte mult lumina deoarece au parte in fiecare iarna de noaptea polara, luni intregi in care nu vad soarele.

3. Iluminat interior

Daca nu puteti permite sa intre prea multa lumina naturala in incapere, va va ajuta si iluminatul interior. Becurile alese si pozitionate cu grija pot transforma foarte mult incaperea. Puteti lua legatura cu specialistii de la Atas.ro pentru a cere ajutorul.

4. Mobila pe marime potrivita

Este importanta dimensiunea mobilei, aceasta trebuie sa fie potrivita, nici prea mica, dar nici prea mare, astfel incat sa nu ocupe tot spatiul. Asezati piesele cele mai mari la perete. Alegeti mobila cu margini rectangulare, cele rotunjite vor ocupa mai mult loc.

5. Idei inedite pentru depozitare

Folositi mobila multi-functionala sau cu spatii de depozitare ascunse. De exemplu, puteti cumpara o lada pe care s-o asezati la geam sau la capatul patului, pe care sa o puteti folosi ca loc pentru lectura si in acelasi timp si pentru depozitare. Sau reconditionati un cufar ramas mostenire si utilizati-l ca masuta pentru cafea iar inauntru sa tineti reviste sau carti.

6. Accesorii

Faceti curatenie si renuntati la sumedenia de accesorii care va aglomereaza camera, indiferent ca e vorba de prea multe perne, tablouri, fotografii sau bibelouri ramase mosternire.

7. Oglinzi

Un alt truc pentru a crea impresia unui spatiu marit este folosirea oglinzilor. Acestea vor amplifica lumina si vor da iluzia de adancime.

 

Related posts

Cuvertura – un accesoriu care te poate ajuta sa ai un dormitor fermecator

Adina Meyers

Design interior în nuanțe de roz

Adina Meyers

Cum întreținem feroneria casei și cum ne dăm seama dacă aceasta trebuie să fie înlocuită?

Adina Meyers