Când este timpul să alegeți noi tipuri de ghiveci de flori pentru veranda sau terasa dvs., gândiți la scară mare! Ghivecele mari de exterior sunt o modalitate simplă de a transforma aspectul verandei din față și de a adăuga instantaneu un aspect atractiv pentru casa dvs. 

Alegerea unui ghiveci de flori mare vă asigură că toată lumea vă poate vedea florile frumoase de pe stradă, vă permite să cultivați mai multe plante într-un singur ghiveci de flori și facilitează cultivarea unor grădini de containere puternice și sănătoase.

Consultați acest articol pentru a afla câteva sfaturi utile pentru aranjarea și plantarea florilor în recipiente mari.

Alegeți amplasamentul

Ați încercat vreodată să ridicați un ghiveci de flori umplut cu pământ? Nu este ușor. În plus, este aproape imposibil să mutați ghiveciul pe un suport de ghiveci fără să aruncați tot pământul. Acest lucru nu este bun pentru plantele sau pentru spatele dvs.

Este important să decideți unde doriți să vă amplasați ghivecele înainte de a începe să plantați florile. Luați notă de cantitatea de umbră și de soare pe care o vor primi plantele dvs. și căutați plante care se vor dezvolta în aceste condiții.

Pentru a vă asigura că ghivecele dvs. ies cu adevărat în evidență, selectați un ghiveci de flori de o culoare care să se potrivească cu peretele exterior al casei dvs.

Alegeți plantele potrivite

După ce ați decis unde să vă amplasați ghivecele, este timpul să vă alegeți plantele. Indiferent de tipul de plante pe care îl alegeți, trebuie să vă asigurați că acestea pot crește în locul pe care l-ați selectat. Verificați eticheta plantelor din seră pentru a determina cât de mult soare are nevoie fiecare tip de plantă și căutați plante care se potrivesc condițiilor de creștere.

De asemenea, ar trebui să alegeți plante anuale (plante pe care le veți înlocui în fiecare an) sau plante care cresc lent, altfel planta dvs. va depăși ghiveciul înainte să vă dați seama.

Dacă intenționați să cultivați mai multe plante într-un singur ghiveci, urmați această mantră simplă: thriller, filler, spiller!

Nu, nu este o vrajă magică pentru a vă face plantele să crească. De fapt, este vorba de tipurile de plante de care aveți nevoie pentru a crea un ghiveci perfect proiectat.

Thriller: Thrillerii sunt plante înalte, drepte, care vor servi ca piesă centrală a ghiveciului. Aceste plante au, de obicei, unele caracteristici care atrag atenția, cum ar fi culori strălucitoare, frunze dramatice sau forme unice. Aceste plante ar trebui să fie plasate în centrul sau aproape de partea din spate a unui ghiveci de flori. Ierburile ornamentale, crinii canna, salvia și urechile de elefant sunt toate niște elemente de atracție excelente.

Filler: Pe de altă parte, plantele de umplutură sunt opusul celor de tip thriller. Acestea sunt plante voluminoase, de înălțime medie, care acoperă baza plantei de umplutură. Aceste plante adaugă volum și textură ghiveciului dumneavoastră. Atunci când alegeți umpluturile pentru ghiveciul dvs., încercați flori precum petunii, geraniile și margaretele gerber.

Spiller: Nu în ultimul rând, ghiveciul dvs. are nevoie de un spiller, o plantă asemănătoare cu o viță de vie care se va prăbuși peste marginea recipientului. Aceste plante ar trebui să fie plasate aproape de marginea ghiveciului, astfel încât să se poată revărsa peste marginea acestuia. Printre opțiunile populare pentru se numără iedera, vița de vie a cartofilor dulci și lobelia.

Folosiți material de umplutură pentru a umple partea de jos a ghiveciului 

Una dintre cele mai mari provocări ale utilizării ghivecelor mari este umplerea acestora cu pământ. Din cauza dimensiunilor lor mari, este nevoie de mult pământ pentru a umple complet ghiveciul. Acest lucru nu numai că vă face ghiveciul extrem de greu, dar risipește și o mulțime de pământ scump, deoarece sistemele radiculare ale majorității plantelor nu vor putea ajunge la solul din partea de jos a ghiveciului.

Cum puteți rezolva această dilemă? Simplu. Umpleți treimea inferioară a ghiveciului cu un material de umplutură ușor. Materialul de umplutură va ocupa spațiu în ghiveci, astfel încât nu trebuie să umpleți ghiveciul cu pământ scump pe care plantele dvs. nu îl vor putea folosi niciodată.

Puteți folosi o varietate de materiale pentru a umple partea de jos a ghiveciului, asigurați-vă doar că sunt non-toxice și că nu se vor descompune în timpul sezonului de creștere.

Unele opțiuni populare de umplere includ:

  • Hârtie de împachetat
  • Conserve de aluminiu
  • Sticle de suc de 2 litri
  • Bidoane de lapte
  • Cutii de conserve

După ce ați umplut partea de jos a ghiveciului cu materialul de umplutură, acoperiți materialele cu o bucată de țesătură de peisagistică. Apoi, umpleți ghiveciul cu un pământ ușor de ghiveci și plantați florile. Plantele dvs. vor avea tot pământul de care au nevoie, fără greutatea suplimentară.

Related posts

Buchete de 1 Iunie de la Floria.ro: flori pentru copilarie

Adina Meyers

De ce trebuie sa tii cont atunci cand iti construiesti un solar

Adina Meyers

Gradini pentru divertisment

Adina Meyers