In ultima perioada amenajarea unui living in aer liber a devenit un adevarat trend. Popularitatea sa in randul posesorilor de case se datoreaza in special posibilitatilor pe care le ofera un astfel de living in ceea ce priveste petrecerea timpului liber afara, la aer curat. Putem privi acest spatiu nu doar ca pe o prelungire a locuintei noastre, ci chiar ca un mod elegant de a ne decora casa astfel incat ea sa para mult mai primitoare din exterior.

Cum va arata o astfel de zona exterioara? Asta depinde doar de tine si de preferintele tale. Aici putem spune ca ai mare libertate de alegere. Tot ce conteaza este ca tu sa te simti bine alaturi de prietenii tai si de ceilalti membri ai familiei. Sunt persoane care merg direct pe ideea de a amenaja o zona de socializare, dotata cu canapele si fotolii confortabile, in timp ce altele sunt ceva mai extravagante si creaza un mic colt de rai in curte sau pe veranda. Unii chiar amenajeaza o bucatarie in aer liber, ca o prelungire a livingului exterior. Dupa cum se poate observa, numarul de posibilitati este practic nelimitat.

In continuarea acestui articol iti vom oferi cateva repere, cateva sfaturi care sa te ajute sa ai un punct de pornire in amenajarea unui living in aer liber. Dupa cum vei observa, tinand cont de ele o sa te poti bucura la maxim de pe urma acestei prelungiri a casei tale.

Haide sa iti spunem un secret. Atunci cand vine vorba de spatiile exterioare, canapelele, fotoliile si scaunele trebuie sa fie cele mai confortabile. Aceasta este, practic, regula de aur de care trebuie sa tinem cont. De ce? Pentru ca atat timp cat nivelul de confort al celor care stau jos este ridicat, nu prea mai conteaza foarte mult celelalte elemente care le inconjoara. In alegerea acestora e bine sa tii cont nu doar de confortul pe care il pot oferi, ci si de rezistenta lor in cazul conditiilor exterioare (rezistenta la umiditate, la diferentele mari de temperatura, razele puternice ale soarelui si asa mai departe).

Dupa ce ai cumparat intregul mobilier de exterior de care ai nevoie, urmatorul pas consta in asezarea acestora. Locurile pentru odihna trebuie sa fie amplasate cat mai apropiate unele de altele sau sub forma de cerc, astfel incat sa favorizam socializarea. Putem chiar crea mai multe astfel de zone.

Pentru ca nu ne vom folosi de livingul exterior doar vara, ci si primavara, respectiv toamna, e bine sa luam in considerare amplasarea unor surse de caldura. Aici avem foarte multe optiuni la dispozitie, iar elementul prin care le vom diferentia este legat strict de gust si stilul adoptat.

Mai putem sa ne indreptam atentia si catre un covor pentru exterior. In acest fel vom extinde si mai mult utilitatea unui astfel de spatiu. Asta si pentru ca in acest fel nivelul de confort va creste considerabil, iar cei mici se vor putea juca fara probleme pe jos.

Related posts

Și holurile mici pot fi decorate cu farmec

Adina Meyers

Nu stii ce culoare sa alegi pentru biroul tau? Ce parere ai despre albastru?

Adina Meyers

4 pasi ca sa ai un birou productiv, dar si sic

Adina Meyers