LifeStyle

3 pași pe care trebuie să îi faceți înainte de curățenia de primăvară

Unul din marile proiecte legate de casă la începutul primăverii este curățenia!

Dar când vine vorba de a o face efectiv, sarcina este atât de mare, încât înghețăm pentru că nici nu știm de unde să începem.

Faceți un plan pentru curățarea primăverii.

A face un plan pentru curățenia de primăvară este la fel ca a face un plan pentru orice altceva. Este impulsul care face ca lucrul să prindă contur, transformându-l dintr-o idee nebuloasă într-un lucru concret care este la început realizabil și apoi realizat!

  1. Faceți o listă de curățare de primăvară – fie pe cameră, fie pe sarcini

O listă de verificare cameră cu cameră este o opțiune bună dacă aveți obiective vizibile de curățenie la care pur și simplu nu ați putut ajunge.

De exemplu, ați dorit cu adevărat să faceți o curățare a dulapului principal și doriți să profitați de oportunitate acum. Pentru a face o listă completă de curățare primăvară centrată pe cameră, luați un notebook sau telefonul dvs. și creați un circuit al casei  spațiu cu spațiu.

Puteți să notați lucruri cum ar fi „spălați perdelele ferestrei din față, lustruiți biroul din lemn, curățați fereastra din față”.

O listă axată pe sarcini ar putea fi o alegere bună pentru cei care lucrează mai bine împărțind tipuri similare de treburi împreună. Cum ar fi dacă doriți să curățați fiecare fereastră din casă sau să curățați toata tapițeria și covoarele.

Este, de asemenea, o modalitate bună de a aborda în cele din urmă sarcinile de întreținere a locuințelor pe care le-ați amânat. Cum ar fi curățarea profundă a cuptorului sau spălarea mortarului la duș.

Pentru a vă duce planul la un alt nivel, puteți chiar să detaliați mai departe în lista pe care ați făcut-o. Dacă ați notat că veți curăța cămara, de exemplu, adăugați pași mai mici, cum ar fi

  • „rafturi goale,
  • clasificați alimentele,
  • eliminați obiectele expirate
  • decantați ,
  • etichetați,
  • înlocuiți articolele de pe rafturi ”.

Acest lucru poate părea excesiv, dar poate ajuta la eliminarea oboselii decizionale din proiectul real. Astfel încât să puteți face cât mai mult posibil.

 

  1. Faceți un inventar al produselor dvs. de curățare.

Această parte a elaborării unui plan presupune să vă asigurați că sunteți gata să faceți treaba când va veni momentul. Ținând cont de sarcinile pe care le veți întreprinde, asigurați-vă că aveți instrumentele și produsele necesare.

Umpleți orice consumabil de bricolaj, cum ar fi sticlele de pulverizare de oțet alb și apă, comandați sau spălați împreună orice instrumente de care aveți nevoie sau consumabile care se epuizează și faceți totul cu un pas mai departe. Organizându-vă consumabilele, astfel încât să nu pierdeți timpul căutând lucruri când a trecut timpul.

 

  1. Creați un program.

Apropo de timpul de plecare, când va fi asta pentru tine?  De exemplu, puteți bloca dimineața pentru spălarea lenjeriei de pat și curățarea saltelelor.

Related posts

Cabine de hidromasaj relaxante

Adina Meyers

Povestea lebedelor în miez de iarnă în România

Adina Meyers

O reteta surpriza pentru Paste – Oua coapte

Adina Meyers