LifeStyle

Cum poți curăța pereții

În majoritatea caselor, pereții alcătuiesc cea mai mare suprafață de suprafețe dure. Chiar dacă pereții sunt verticali, aceștia pot deveni în continuare acoperiți cu praf, stropiți de grăsime, fum, excremente de insecte și pânze de păianjen.

Zonele din apropierea ușilor, a comutatoarelor de lumină și a mobilierului aduna cei mai mulți microbi și praf de pe mâini, picioare și colțuri ascuțite.

 

La fel cum  curățăm în mod regulat podelele, pereții vopsiți, din piatră, cărămidă și tapetate au nevoie de atenție. Cu doar câteva produse și instrumente de bază, puteți întreține cu ușurință pereții vopsiți cu diferite tipuri de vopsea și finisaje.

 

Cât de des se curăță pereții

Ca parte a treburilor programate în mod regulat, pereții vopsiți ar trebui să fie curațați, iar pânzele de păianjen să fie îndepărtate cel puțin lunar – bilunar este chiar mai bine.

Petele și murdăria din jurul clanțelor ușii și a întrerupătoarelor de lumină trebuie curățate săptămânal.

Pentru cele mai bune rezultate, stropii mari și mâzgăliturile cu creioane ar trebui curățate imediat.

 

Înainte de a începe

Trebuie să știti ce tip de lavabil sau vopsea aveți aplicat pe pereți:

Vopsea pe bază de ulei – Adesea utilizată în zonele cu umiditate ridicată. Mai durabil decât vopseaua latex și rezistă bine la curățarea frecventă.

Vopsea pe bază de apă sau latex – Cel mai frecvent tip de vopsea pentru pereți interiori. Mai rezistent la crăpături și cioburi decât pe bază de ulei, dar nu la fel de durabil pentru curățarea pe bază de apă.

Tipuri de finisaje de vopsea interioare

Plat sau mat – Aproape aproape calcaros, nu există strălucire la suprafață. Nu ține bine curățarea. Nu utilizați substanțe chimice dure sau presiune excesivă la curățare.

Satin sau coajă de ou – Reflectă lumina cu un luciu ușor. Mai durabil pentru curățare și potrivit pentru zonele cu trafic intens. Nu utilizați produse de curățare abrazive și limitați cantitatea de umiditate la curățare.

Semi-lucios – Reflectă lumina cu o strălucire vizibilă. O alegere excelentă pentru bucătării, băi, uși și finisaje. Rezistă bine la umiditate și la toate substanțele chimice, cu excepția celor mai dure.

Luciu ridicat – Lasă peretele cu o suprafață puternică, strălucitoare. Cea mai durabilă dintre finisaje, este o alegere bună pentru mobilier, dulapuri și finisaje și se curăță ușor cu detergent sau degresant.

 

Cum se curăță pereții vopsiți cu latex

Îndepărtați praful

Începând din partea superioară a peretelui, utilizați un aspirator cu o baghetă extensibilă. Folosiți o perie de praf sau un plafon din microfibră pentru a îndepărta praful și pânzele de păianjen. Utilizați întotdeauna un scaun sau o scară robustă atunci când ajungeți la punctele înalte.

Se amestecă o soluție de curățare

Într-o găleată, adăugați o linguriță de curățare universală pentru fiecare litru de apă caldă. Umpleți o a doua găleată cu apă curată.

 

Ștergeți pereții

Scufundați un burete sau o cârpă din microfibră în soluția de curățare și stoarceți până când nu picură apă. Începeți din partea de sus a peretelui și lucrați într-o secțiune mică, mutați în jos pe perete. Pornirea din partea de sus previne căderea picurărilor pe zonele care au fost deja curățate. Clătiți buretele frecvent.

 

Clătiți pereții

Scufundați un al doilea burete sau cârpă în apa curată și stoarceți până aproape uscat. Clătiți orice reziduu de săpun pe măsură ce vă deplasați pe perete.

 

Abordați zonele foarte murdare

Asigurându-vă că electricitatea este oprită, curățați cu atenție în jurul întrerupătoarelor de lumină și a plăcilor de evacuare. Permiteți acestor zone să devină excesiv de umede.

 

Dacă scufundările și petele nu se desprind ușor, înmuiați buretele umezit în bicarbonat de sodiu și frecați ușor zona. Acțiunea ușoară abrazivă a bicarbonatului de sodiu ar trebui să înlăture problema.

 

Un pic de alcool de frecare pe un burete funcționează bine pentru a îndepărta pământul din zonele vopsite în jurul clanțelor ușii și a lucra.

 

 

Cum se curăță pereții pictați pe bază de ulei

Îndepărtați zidurile

Începeți prin prăfuirea pereților. Acest lucru va împiedica mutarea murdăriei în timp ce curățați.

 

Se amestecă o soluție de curățare

Într-o găleată, adăugați o linguriță lichid de spălat vase și 1/2 linguriță de oțet alb distilat pe litru de apă caldă. Umpleți o a doua găleată cu apă plată pentru clătire.

 

Ștergeți și clătiți

Scufundați un burete sau o cârpă din microfibră în soluția de curățare, stoarceți-o bine și ștergeți pereții începând din partea de sus. Urmăriți cu un burete înmuiat în apă simplă și smulgeți bine pentru o clătire finală.

 

Abordează petele dure

Dacă pereții sunt deosebit de murdari, adăugați două linguri de borax de rufe la soluția de curățare.

 

Un burete melaminat (Mr. Clean Eraser) funcționează bine pentru a îndepărta solul pe finisajele de vopsea semilucioasă sau lucioasă. Folosind o atingere ușoară, acțiunea abrazivă va elimina aproape toate zgârieturile.

Related posts

HOROSCOP 13 DECEMBRIE. Berbecii sunt tentați să-și schimbe cariera

Adina Meyers

Preparate usoare, de vara, cu ajutorul cuptorului CombiSteam de la Electrolux

Adina Meyers

Efect al jobului remote: După 25 de ani, angajatul este obez, cocoşat şi mereu obosit – Imagini șocante

Adina Meyers