LifeStyle

Ghid: Cum poți alege perna potrivită pentru somn

 

Există mulți factori care contribuie la un somn bun: salteaua, temperatura, zgomotele distractive și lumina (sau lipsa acestora).

Dar ți-ai considerat vreodată perna ca pe un jucător important? A avea salteaua potrivită este un început minunat pentru a dormi mai bine, dar dacă perna este groaznică, s-ar putea ca somnul să fie perturbat.

 

De ce contează perna potrivită?

Găsirea pernei potrivite vă poate îmbunătăți calitatea somnului, deoarece te ajută să te odihnesti. In plus, o postură bună de somn te ajută să dormi mai bine și să te trezești fără acele dureri.

Perna potrivită vă va ajuta să vă mențineți coloana vertebrală aliniată în timp ce dormiți. De asemenea, ajută la postura de dormit, indiferent de poziția dvs. preferată de dormit. Cu o pernă care susține o postură sănătoasă, gâtul, umerii, spatele și șoldurile vor primi sprijinul de care au nevoie, astfel încât să vă treziți fără durere.

Recunoașteți când este timpul să vă înlocuiți perna.

Este recomandat să aveți în vedere:

nivelul de uzură

acumularea de celule ale pielii

acarienii adăpostiți în material.

Aceștia pot semnala că este timpul să vă înlocuiți perna. Odată ce perna începe să devină aglomerată și lăsată, ar trebui să începeți cu siguranță să cumpărați una nouă.

Vă recomandăm să folosiți acest truc rapid pentru a vedea dacă perna dvs. tradițională de umplutură de fibre este încă de sprijin: pliați perna în jumătate și apoi așezați o carte deasupra ei. O pernă de bună calitate va reveni la forma inițială, dar odată ce o pernă rămâne pliată la jumătate, este timpul săo înlocuiți.

Înlocuiți pernele din spumă de memorie odată ce sunt sfărâmicioase sau nu își pot menține forma originală. Pentru a prelungi durata de viață a pernei, vă recomandăm să folosiți protecții pentru perne și să vă spălați pernele la fiecare patru până la șase luni.

 

Luați în considerare poziția dvs. de dormit înainte de a face cumpărături.

La fel ca în cazul saltelelor, când cumpărați perne, gândiți-vă la modul în care dormiți. Cea mai bună pernă care va reduce durerile de gât și vă va menține adormit toată noaptea trebuie să vă mențină coloana vertebrală aliniată într-o poziție neutră. Fiind totodată un material confortabil pe care vă bucurați să vă odihniți. Un test de potrivire ușor: atunci când stai întins, gâtul tău nu trebuie să se încline în nicio direcție.

  • Daca dormiți pe o parte aveți nevoie de o pernă groasă și fermă pentru a „ține urechile în linie cu umerii” pentru a împiedica extinderea gâtului în ambele direcții atunci când dorm pe partea lor, potrivit Dr. Jaspal R. Singh MD, co-director al Centrului pentru îngrijirea completă a coloanei vertebrale la Weill Cornell Medicine.
  • Cei care dorm pe burtă ar trebui să aleagă o pernă moale, mai subțire, astfel încât gâtul să rămână într-o poziție neutră. Unii experți recomandă plasarea unei perne sub umăr pentru alinierea corectă a coloanei vertebrale.
  • În cazul în care se doarme pe spate ar trebui să opteze pentru o grosime medie între ele, care să le mențină gâtul aliniat, fără a arcui capul înainte.
  • Dacă schimbați poziția pe tot parcursul nopții, căutați o pernă de pluș în care umplutura să poată fi mutată. În acest fel, veți putea găsi cea mai bună poziție pe măsură ce va întoarceți.

Apoi, decideți ce umplutură este mai bună!

E timpul să ne gândim cu ce este umplută perna. Fie că doriți o pernă pufoasă sau o pernă plană, fiecare tip de umplutură de pernă va avea caracteristici diferite. Care sunt importante de știut înainte de cumpărare.

În timp ce unele perne se pot spăla în întregime în mașina de spălat, unele stiluri au doar o acoperire care se poate spăla în mașină sau nu pot fi curățate.

Pentru a evita orice surpriză, verificați întotdeauna eticheta de îngrijire înainte de cumpărare.

 

Pernele de puf sunt cele mai pufoase, dar o combinație cu puf și pene va fi mai fermă și mai puțin costisitoare.

Alternativele Down se simt moi și, deoarece sunt realizate cu umplutură sintetică, sunt și mai accesibile. Sunt minunate dacă aveți o alergie la puf.

Pernele din spumă cu memorie sunt disponibile în două stiluri diferite: solide sau mărunțite. În cazul celor din spumă cu memorie solidă sunt concepute pentru a vă oferi o senzație de susținere. În timp ce capul se scufundă în pernă, dar umplutura nu se poate mișca. Pernele de spumă cu memorie mărunțită oferă încă o senzație de susținere. Dar umplutura poate fi mutată pentru o senzație mai plăcută.

Cele din latex au o senzație de spumă similară cu spuma de memorie, dar revine mult mai repede. La fel ca spuma cu memorie, pernele din latex pot avea fie materiale solide, fie mărunțite.

Related posts

Palatul Noblesse inaugureaza seratele culturale, adevarate evenimente de societate

Adina Meyers

Sika lanseaza o noua gama de produse speciale pentru protectia lemnului

Adina Meyers

Mai cu multă operetă și musical

Adina Meyers