LifeStyle

2 superproductii pe scena Operei Nationale Bucuresti: „Oedipe” si „Lohegrin

Vineri, 13 ianuarie, 18.30, la Opera Nationala Bucuresti va avea loc reprezentatia cu noua productie a operei Oedipe (George Enescu).

Premiera noii montari  a avut loc in cadrul Festivalului „George Enescu”, in regia Andei Tabacaru Hogea. Scenografia este semnata de Viorica Petrovici, coregrafia este asigurata de catre Razvan Mazilu, iar la pupitrul dirijoral se va afla Tiberiu Soare.

Iubitorii de opera il vor putea reasculta in rolul titular pe baritonul Stefan Ignat, alaturi de Horia Sandu (Tiresias), Eugen Secobeanu (Creon), Liviu Indricau (Pastorul), Marius Bolos (Marele Preot), Pompeiu Harasteanu (Phorbas), Paul Basacopol (Strajerul), Vicentiu Taranu (Thesee), Gabriel Nastase (Laios), Sidonia Nica (Jocaste), Andrada Ioana Rosu (Sfinxul), Crina Zancu (Antigone), Antonela Barnat (Merope),  Miruna Sturza (O femeie tebana).

Vineri, 20 ianuarie (18.00), va avea loc reprezentatia cu noua productie a operei “Lohengrin” (Richard Wagner). Premiera noii montari de “Lohengrin”, desfasurata in cadrul Festivalului „George Enescu” (2011), sub bagheta lui Cristian Mandeal, in regia lui Stefan Neagrau si sub coordonarea artistica a lui Catalin Ionescu-Arbore, s-a bucurat de un mare succes.

Invitatul  special al acestui eveniment va fi  tenorul  Daniel Magdal,  care va interpreta rolul principal.  Absolvent al Universitatii de Arte “George Enescu” din Iasi in 1991,  Daniel Magdal a fost angajat ca solist la Opera Nationala Romana din acelasi oras pana in 1997, an in care s-a stabilit in Germania. De atunci desfasoara o bogata cariera internationala, fiind colaborator permanent al unor teatre precum cele din Braunschweig, Dresda, Freiburg, Hanovra, Saarbrücken, Schwerin, Berlin sau Praga. La acestea se adauga participarea la prestigioase festivaluri, precum cele din Mallorca (Spania), Osaka (Japonia) sau Edmonton (Canada).

Din repertoriul sau  amintim roluri precum: Turiddu din  Cavalleria rusticana  (Pietro Mascagni); Edgardo din Lucia di Lammermoor, Nemorino din L’elisir d’Amore (“Elixirul dragostei” -Gaetano Donizetti);  Samson din Samson et Dalila (Camille Saint – Saëns); Mario Cavaradossi din Tosca, Rodolfo din La Bohème (Giacomo Puccini);  Don José din Carmen (Georges Bizet), Riccardo din Un ballo in maschera („Bal mascat”), rolul titular din Otello, Alfredo Germont din La Traviata  (Giuseppe Verdi);  Florestan din Fidelio (Ludwig van Beethoven).

In acest spectacol, soprana  Dorina Chesei va interpreta rolul Elsei, pentru prima oara in cariera sa.

Absolventa  a Academiei de muzica Bucuresti, Dorina Chesei a studiat cu Ludovic Spiess, Arta Florescu, Corneliu Fanateanu . A avut colaborari cu teatrele lirice din  Cluj, Timisoara, Brasov, Craiova, Galati, Constanta, Sofia (Bulgaria)  si a sustinut turnee in : Marea Britanie, Elvetia, Germania, Spania, Japonia, Olanda, Belgia, Israel.

Din repertoriul solistei fac parte roluri precum:  Elisabeta din Don Carlos, Leonora din Trubadurul,  Anna din Nabucco (GiseppeVerdi);  Musetta din La Boheme (G.Puccini); Donna Elvira din Don Giovanni, Despina din Cosi fan tutte (W.A.Mozart); Elena din Mefistofele (Arrigo Boito); Micaela din Carmen (G.Bizet); Antigona din Oedip (George Enescu). Dorina Chesei este solista a Operei Nationale Bucuresti din 1992.

Din distributie mai fac parte artistii si colaboratorii ONB:  Marius Bolos, Valentin Vasiliu, Madeleine Pascu, Vasile Chisiu, Robert Sandu.

Conducerea muzicala va fi asigurata de catre dirijorul Cristian Mandeal.  

Related posts

Policolor: Primele sase luni din 2013 vor fi decisive

Adina Meyers

Vrei sa oferi casei tale un aspect nou? Iata cele mai importante sfaturi pentru a scapa de atmosfera anosta din locuinta ta!

Adina Meyers

Parfumuri cu istorie, parfumuri regale

Adina Meyers

Acest site foloseşte cookie–uri. Prin continuarea navigării, eşti de acord cu modul de utilizare a acestor informaţii. Accept Află mai multe