LifeStyle

Electromagnetica este alaturi de o noua generatie de scolari

Nu au fost lasati deoparte nici colegii lor mai mari, pentru care Electromagnetica a pregatit o serie de activitati in aer liber, menite sa ii implice in imbunatatirea mediului in care traiesc si invata.

De ce regiunea Moldovei? Potrivit unui raport al UNICEF privind efectele crizei economice si publicat in mai 2012, 48,7% dintre copiii din Romania – dintre care majoritatea sunt din regiunea Moldova – sunt expusi riscului de saracie, procent care face ca Romania sa fie tara cu cel mai mare risc din acest punct de vedere in randul tarilor Uniunii Europene. Acelasi document estimeaza ca 70% din copiii romani sunt afectati de diverse lipsuri, iar 24% dintre ei traiesc sub pragul national al saraciei.

In acest context, Electromagnetica organizeaza o serie de actiuni la care vor participa peste 200 de copii din comunele judetului Suceava. Primul pas a fost facut chiar la deschiderea anului scolar, pe 17 septembrie, cand aproape o suta de elevi de clasa intai din cinci scoli generale, din localitatile Brodina, Falcau, Sadau, Brodina de Jos si Izvoarele Sucevei, au primit din partea Electromagnetica rechizite (caiete, penare, acuarele) cu care pot incepe marea aventura a cunoasterii.

De asemenea, in urmatoarele doua luni si jumatate, Electromagnetica  si elevii suceveni vor participa la cateva actiuni de responsabilitate sociala si de educatie in domeniul energetic.  Astfel, la finele lunii septembrie, compania va organiza o vizita la patru dintre microhidrocentralele pe care compania le are pe valea Brodinei. Este vorba de microhidrocentralele Ehreste, Brodina 1, Brodina de Jos si Brodina 2. Va fi o foarte buna ocazie pentru cei aproape 50 de elevi care vor merge in aceasta vizita sa afle lucruri noi despre energie, mediu, energie regenerabila, despre cum arata si cum functioneaza o microhidrocentrala, etc. Mai mult decat atat, Electromagnetica incearca sa le insufle elevilor dorinta de a trai intr-un mediu natural, curat si sanatos. Și sa-l pastreze ca atare. Drept urmare, acestia vor putea sa participe la actiuni de strangere a gunoaielor tranzitate de rauri si de plantare de arbori in preajma respectivelor microhidrocentrale organizate de Electromagnetica impreuna cu primariile comunelor Brodina si Satu Mare. 

Related posts

Puro & Bio: un local inedit pentru iubitorii de înghețată artizanală

Adina Meyers

Alexandra Stan, concert in Canada dedicat femeilor abuzate

Adina Meyers

Brico Dépôt schimbă data de apariţie a cataloagelor bilunare

Adina Meyers

Acest site foloseşte cookie–uri. Prin continuarea navigării, eşti de acord cu modul de utilizare a acestor informaţii. Accept Află mai multe