Amenajare dormitor Practic

Cauți idei pentru amenajarea unui dormitor matrimonial? Iată-le pe cele mai romantice

Pentru un dormitor oricât de mic sau mare, ai nenumărate idei de amenajare. O amenajare reușită începe de la inspirație, așa că ți-am pregătit nouă idei pentru dormitorul tău matrimonial. 

Cum amenajezi un dormitor matrimonial

Caută în primul rând idei de amenajare pe siteuri, în reviste, pe Pinterest și fă-ți o părere despre materialele și culorile care îți plac.

Studiază foarte bine dormitorul pe care trebuie să îl amenajezi. Este probabil doar o cameră dreptunghiulară, cu pereți drepți, dar posibilitățile de amenajare sunt foarte multe. 

Verifică câtă lumină naturală ai în fiecare zi în cameră și care este intervalul orar, dar fii atent și la modul în care aceasta se reflectă pe pereți.

Fă măsurători care te vor ajuta atunci când alegi dimensiunea patului, a dulapurilor, a covorului sau chiar a galeriei și a perdelei.

Câteva idei pentru amenajarea unui dormitor romantic

Alege pentru peretele din spatele tăbliei patului un tapet cu model vegetal. În funcție de nuanța acestuia, poți completa ulterior cu lenjeriile pentru pat și covoarele. În imaginea de mai sus predomină nuanțe calde de roz combinate cu elementre crem. În acest caz, decorațiunile sunt crem și sunt cu atât mai interesant cu cât peretele respectiv este decorat cu câteva oglinzi de mărimi și dimensiuni diferite, iar corpul de iluminat este dintr-un material vegetal. Pernele decorative în care se regăsesc aproximativ aceleși nuanțe completează atmosfera.

Mocheta moale aduce confort și căldură 

Tapetul cu păsări mov este asortat cu tăblia patului și cu textilele care îl acoperă. Mov, roz, albastru, alb și gri sunt culorile care compun o copoziție caldă în acest dormitor matrimonial. Mocheta bej întregește amenajarea și conferă căldură. Dacă vei opta pentru o mochetă, alege una într-o singură culoare și din bumbac.

Foto: House Beautiful

Related posts

Desene pe pereti

Adina Meyers

Culorile din casa ta

Adina Meyers

15 tipuri de amenajari moderne de baie

Adina Meyers