Amenajari Interioare

Despre cum te poti bucura de o casa economica in doar cativa pasi

Casele noastre nu sunt mereu unele economice, iar motivul este unul foarte simplu: am omis sa ne gandim la acest lucru atunci cand le-am amenajat. Evident, nu te vom pune acum sa o iei de la capat cu amenajarea. Iti vom oferi in schimb cateva sfaturi care sa te ajute sa te poti bucura si tu de o casa care sa fie mult mai eficienta – atunci cand vine vorba de consumul de electricitate si gaz, in special.

In timpul sezonului rece o buna parte din consum se duce spre incercarile de a incalzi locuinta. Centralele termice, fie ele electrice sau pe gaz, au grija sa ne umfle facturile la fiecare final de luna. O recomandare de care e bine sa tii cont atunci cand vrei o casa economica este sa iti izolezi locuinta. Daca aceasta este izolata atunci caldura nu se va mai pierde, iar sursele de caldura nu vor fi nevoite sa functioneze non-stop.

Un alt lucru pe care il poti face pentru ca tu sa te bucuri de facturi mai mici la finalul fiecarei luni este sa te uiti cu atentie pe fisa tehnica a electrocasnicelor pe care le cumperi. Este de preferat ca ele sa faca parte dintr-o clasa de eficienta energetica cat mai mare (A++ ,de exemplu). Asta inseamna ca aceste electrocasnice nu vor consuma foarte multa energie electrica.

Poti merge si mai departe cu schimbarile si sa incepi (incet, dar sigur) sa faci pasii necesari spre o casa smart. Poti, de exemplu, sa iti cumperi prize si becuri inteligente. Acestea nu doar ca te vor ajuta sa faci economii semnificative si sa ai un control mult mai bun asupra locuintei tale, dar se vor dovedi si de un real ajutor.

Prizele electrice iti vor oferi informatii in timp real despre consumul pe care il au electrocasnicele conectate la ele. De asemenea, le vei putea controla de la distanta prin intermediul aplicatiilor care iti sunt puse la dispozitie (ele difera de la un producator la altul). De cealalta parte, becurile inteligente te vor ajuta sa te bucuri fix de cantitatea de lumina de care tu ai nevoie, precum si sa nu iti mai faci niciodata griji ca ai uitat becul aprins. In plus, acestea pot fi setate pentru a porni fix atunci cand noi ajungem acasa si sa se opreasca singure in momentul in care plecam.

Related posts

Feliatoare – electrice sau manuale?

Adina Meyers

Si o garsoniera poate fi amenajata cu personalitate

Adina Meyers

Stilul chinezesc în casa ta – elemente cheie

Adina Meyers