Solutii Constructive

Semnele unui senzor de apă caldă defect și cum să le identifici

Senzorul de apă are rolul de a detecta deschiderea robinetului pentru apa caldă menajeră, transmițând apoi către centrala termică semnalul pentru pregătirea acestei resurse de uz casnic. Principalele sale funcții sunt: măsurarea debitului și sincronizarea cererii de ACM cu activarea sistemului de încălzire din casă.

La fel ca orice altă componentă a unei centrale termice, senzorul de apă caldă se poate defecta. Află care sunt cele mai frecvente semne ale acestei probleme, alături de alte informații utile pentru tine. În caz de avarie, solicită ajutorul specialiștilor pentru a te asigura că echipamentul oferă beneficiile în utilizare garantate de producător! 

Lipsa totală a apei calde menajere

Atunci când senzorul de apă caldă se defectează, acest element al centralei își poate pierde capacitatea de a detecta deschiderea robinetului pentru ACM. Astfel, nu va mai putea transmite sistemului semnalul necesar pentru începerea procesului de încălzire. Indiferent de poziția robinetului, apa va fi tot rece. 

Apă menajeră cu fluctuații de temperatură

La duș sau în timpul spălării vaselor, se pot observa fluctuații de temperatură ale apei calde menajere. Gradul de încălzire poate varia semnificativ, de la valori foarte mici la unele foarte ridicate. Defectarea senzorului de apă caldă poate cauza astfel un consum mai mare, dar și leziuni la nivelul pielii, în cazul expunerii la o apă foarte fierbinte. 

Apa menajeră nu se încălzește suficient

Odată cu defectarea acestui senzor, temperatura apei menajere nu mai urcă până la temperatura dorită de utilizator. În consecință, o perioadă de așteptare mai mare cauzează risipirea unei cantități mai mari de apă. Creșterea semnificativă a resurselor utilizate pentru atingerea unui anumit nivel de confort termic determină creșterea costurilor lunare pentru utilizarea centralei termice. 

Aprinderea unui cod de eroare pe afișajul centralei 

În cazul unei astfel de probleme, aceste simptome ale unui senzor de apă defect se pot produce simultan cu activarea unui semnal luminos / cod de eroare, localizat la majoritatea echipamentelor de încălzire moderne pe consola principală. Raportarea la manualul tehnic oferă informațiile necesare, cu privire la natura mesajului afișat.

Cum se asigură funcționalitatea senzorului de apă caldă?

O abordare proactivă poate preveni sau minimiza impactul unor posibile erori apărute la nivelul senzorului de apă caldă. Poți economisi astfel timp și bani, dacă știi ce ai de făcut. Sunt două erori cu care se poate confrunta acest tip de senzor al sistemului de încălzire: blocarea sau defectarea unor piese pentru centrale termice din structura sa.

În cazul în care senzorul de apă caldă se blochează, elementele sale structurale trebuie curățate cu suportul unei echipe specializate. Dacă are o anumită defecțiune, este indicat să apelezi din nou la expertiza unor profesioniști, pentru a remedia această eroare tehnică. 

Indiferent de situație, îți recomandăm să soliciți suportul experților, atunci când ai o problemă cu sistemul de încălzire. În plus, este indicat să achiziționezi doar piese originale, pentru că o astfel de alegere reprezintă o investiție inspirată pe termen lung. Nu amâna sau ignora o astfel de problemă posibil apărută la senzorul de apă caldă, pentru a te bucura de acces nelimitat la această resursă importantă în casă, la un cost de utilizare optim! 

Related posts

S + P + E

Adina Meyers

Lasa profesionistii sa vina la tine! Primii cinci…

Adina Meyers

Colectia de rulouri opace Disney pentru camera copiilor

Adina Meyers