Amenajare dormitor Practic

Uite cum iti poti amenaja dormitorul pentru a fi o oaza de relaxare

Dormitorul se numara printre cele mai importante incaperi ale unei locuinte. Acesta este spatiul nostru privat in care ne putem relexa in liniste dupa o zi obositoare si ne putem reincarca bateriile pentru o noua zi plina de activitate. Trebuie sa stii insa ca in amenajarea sa e bine sa tinem cont de cateva aspecte astfel incat sa transformam dormitorul intr-o adevarata oaza de relaxare.

Incepem discutia noastra de astazi direct cu elementul central al oricarui dormitor: patul. Noi te sfatuim, pe cat posibil, sa incerci sa nu faci rabat de la calitate atunci cand vine vorba de acesta. Patul poate face diferenta intre un somn odihnitor, care sa ne umple de energie, si un somn prost, care sa ne faca sa ne trezim mai obositi decat eram inainte de a ne culca.

Alegerea corecta a patului este cea mai importanta etapa a procesului de amenajare a dormitorului. Patul, sau mai bine spus salteaua de pat, trebuie sa fie una care sa asigure o pozitie fireasca a corpului. Coloana vertebrala trebuie sa fie sustinuta in mod corect, iar corpul trebuie sa fie aliniat armonios. In acest fel nu vom avea parte de dureri de spate in viitor.

Daca nu stii exact daca ai nevoie de o saltea moale sau de una tare atunci alege una care sa aiba o fermitate medie. O fermitate medie spre ridicata este necesara in special atunci cand suferim de dureri de spate, deoarece ea ajuta in mentinerea pozitiei corecte in timpul somnului.

Ramanem tot la pat, doar ca de data asta ne vom indrepta atentia catre lenjerie. E bine de stiut ca in cazul lenjeriilor de pat trebuie sa evitam materialele sintetice. Asta pentru ca ele ne afecteaza somnul, mai ales in timpul sezonului cald, deoarece favorizeaza supraincalzirea si implicit transpiratia.

In ceea ce priveste stilul in care amenajam dormitorul, putem obtine o stare de liniste si confort daca vom opta pentru stilul minimalist de decorare a incaperii. Simplitatea de cele mai multe ori este cheia unui design de interior reusit.

Sa nu uitam nici de culorile care predomina. Sunt unele nuante de culoare care favorieaza aparitia somnului si ne ofera o stare de calm. Indreapta-ti atentia catre acestea, ele fiind cele mai potrivite unui dormitor care sa fie o oaza de relaxare. Draperiile sunt si ele foarte importante in aceasta ecuatie. Pentru a avea un somn linistit e de preferat sa reducem cat mai mult cantitatea de lumina artificiala care patrunde in incapere.

Related posts

Bai atipice

Adina Meyers

15 proiecte DIY pe care sa le incerci acasă

Adina Meyers

7 articole care ți-ar transforma dormitorul într-un spațiu de vis

Adina Meyers