Home

Topul sculelor de care orice barbat are nevoie in propria casa

Uneltele pentru bricolaj sunt de mare ajutor, indiferent ca esti de meserie sau nu, ca iti repari singur in casa micile stricaciuni, improvizezi sau doar te asiguri ca nu trebuie sa te bazezi pe vecini pentru diverse scule. O trusa completa ar include o lunga lista de optiuni, avand in vedere diversitatea acestor scule. Exista insa si un top pe care sa te bazezi in micile treburi ale casei.

Fierastraul electric

Pentru cine a incercat cel putin o data un fierastrau stie functionalitatea acestuia, insa si faptul ca cere forta si rabdare pentru a duce la bun sfarsit taierea. Cel electric, o varianta moderna, este de mare ajutor. Taie aproape orice tip de material, de la lemn si pana la metal sau plastic. Taie cu usurinta si este simplu de manevrat, ceea ce il face util in gospodarie. Il poti folosi la redimensionarea usilor din interior, pentru crearea unor rame, pentru ajustarea unor piese ce compun mobilierul, si asa mai departe.

Surubelnita cu acumulator

Se inscrie si ea in aceeasi lista de scule de bricolaj de care ai avea nevoie sa iti fie la indemana in diferite situatii. Fie ca este vorba de montarea pardoselii sau de anumite suporturi, de dulapuri suspendate si altele, o astfel de surubelnita te scuteste de un efort. Unele sunt mici si incap exact acolo unde mana si forta fizica folosita ar incomoda. Deloc grea si usor de folosit, o astfel de scula se impune a fi prezenta in orice trusa de scule. Se incarca usor si usureaza munca, scurtand de asemenea din timpii dedicati unor misiuni de bricolaj.

Masina de gaurit cu acumulator

Importanta unei astfel de scule nu trebuie sa fie diminuata si subevaluata. Aceasta unealta portabila poate gauri aproape orice suprafata. Functionalitatea acesteia face ca puterea sa fie ajustabila si per total sa fie versatila pentru proiectele de executie in casa si pe langa casa.

Ce trebuie avut in vedere in alegerea unei astfel de scule tine de balansul intre greutate si putere. Cu cat este mai puternica, cu atat va fi mai grea in manevrare. Nu tine numai de puterea fizica, ci si de capacitatea maxima la care s-ar putea avea nevoie de o astfel de scula. Se recomanda mai degraba acel model cu doua trepte: pentru fixarea suruburilor mici si pentru a gauri de asemenea la dimensiuni mici. Fii sigur ca poti folosi masina de gaurit atat pentru lemn, cat si pentru metal sau alte suprafete.

Insa orice varianta de scule vine la pachet cu grija fata de investitie. Acestea au un pret destul de ridicat, iar bugetul alocat uneltelor pentru bricolaj nu este destul de mare de multe ori. In ajutor vine optiunea achizitionarii de second hand, sculele fiind foarte des bune ca cele noi, dar cu un pret mai mic. Astfel de unelte de cele mai multe ori sunt fabricate astfel incat sa aiba o viata foarte indelungata, chiar utilizandu-le opt ore pe zi, in fiecare zi. Poti gasi scule si echipamente second hand la Surplex de exemplu, unde raportul pret-calitate este unul foarte bun, salvand astfel situatia cu succes.

Din varietatea ce se doreste, pentru care orice mana barbateasca are nevoie in misiunea de bricolaj, alegerile sunt de natura sa te puna si la incercare – doteaza trusa de scule cu cele potrivite, cele care iti usureaza munca sau cel putin o fac mai placuta si mai rapida.

Related posts

Truc simplu în amenajare: o piesa de decor „statement” sau peretele vedetă

Adina Meyers

Cum protejezi parchetul din lemn masiv

Adina Meyers

DIY: Cum preparăm uleiul de lavandă acasă și la ce ajută

Adina Meyers