Home

Cum protejezi parchetul din lemn masiv

Iată câteva idei foarte bune pentru protejarea parchetului din lemn masiv. Este adevărat că în ultimul timp, tot mai mulți oameni preferă să achiziționeze parchet laminat datorită prețurilor mai scăzute, dar și pentru că acest tip de parchet se poate monta mult mai ușor de către un neprofesionist, însă frumusețea și căldura parchetului din lemn masiv nu pot fi înlocuite.

Ai grijă cum muți piesele de mobilier

În primul rând, ca să protejezi parchetul din lemn masiv, trebuie să ai grijă cum muți de colo-colo piesele de mobilier. De cele mai multe ori, suntem tentați să le sprijinim de parchet, iar acesta se zgârie foarte ușor. Ca să eviți această situație și să protejezi parchetul de lemn masiv (este valabil și pentru cel laminat) lipește sub picioarele obiectelor de mobilier un material textil rezistent.

Nu intra în casă încălțat

Particulele de praf și nisip cu care intrăm de afară și pe care nu le vedem cu ochiul liber contribuie constant la zgârierea și deterioararea parchetului de lemn masiv. Dacă totuși intri încălțat, șterge-te bine pe preș înainte.

Curăță cu soluțiile speciale 

Parchetul din lemn masiv trebuie întreținut cu soluții speciale. Dacă folosești doar apă, nu va avea efectul dorit. Este foarte important ca atunci când vrei să protejezi parchetul din lemn masiv să folosești materiale textile moi pentru curățare și întreținere. Dacă vei folosi, spre exemplu, o cârpă din material textil sintetic, aceasta va lăsa dâre pe parchet.

Lăcuiește și ceruiește

Straturile de lac sunt esentiale atunci când vrei să protejezi parchetul din lemn masiv. La intervale regulate de timp poți să îl lăcuiești și ceruiești. Acestea sunt misiuni pentru un profesionist, dar te poți încumeta și tu dacă citești cu atenție modul de utilizare și destinația produselor pe care le vei achiziționa pentru protejarea parchetului din lemn masiv. 

Foto: Pinterest

Related posts

E simplu să economisești și să protejezi Planeta  prin campania Save with Franke

Adina Meyers

Grecia începe să taxeze turiștii

Adina Meyers

A summer in the Hamptons

Adina Meyers