LifeStyle Retete

Prăjiturele în formă de inimioară

În luna iubirii, surprindeţi-vă partenerul de viaţă cu un desert cu totul special, în formă de inimioară. Cu siguranţă, prăjiturelele vor fi apreciate nu doar pentru aspectul irezistibil şi gustul delicios, ci mai ales pentru „ingredientul” lor secret: dragostea.

Ingrediente: 
6 ouă

250 g zahăr

270 g făină

10 linguri de apă

un praf de copt

2 linguri de cacao

frişcă lichidă

100 g zahăr pudră

o rodie pentru decor

100 g ciocolată neagră

Mod de preparare:

Frecaţi gălbenuşurile cu zahărul, adăugând din când în când câte o lingură de apă până obţineţi o cremă groasă. Puneţi făina şi praful de copt în acest amestec. Bateţi albuşurile spumă, încorporaţi în compoziţie şi omogenizaţi. Ungeţi cu unt o formă de tort de 26 cm şi tapetaţi-o cu făină, după care aşezaţi aluatul şi coaceţi la foc potrivit timp de 40 de minute. Scoateţi blatul şi lăsaţi-l să se răcească. Apoi, cu ajutorul unei forme, decupaţi inimioare. Bateţi frişca lichidă cu zahărul pudră, iar când s-a întărit, puneţi un strat pe fiecare inimioară. Răzuiţi ciocolata neagră, iar „fulgii” obţinuţi presăraţi-i peste frişcă. Desfaceţi rodia şi decoraţi prăjiturelele cu sâmburi.

Sfat
În sezonul rece, consumaţi cât mai des rodii. Aceste fructe sunt foarte bogate în vitamine, antioxidanți, fibre şi sărace în calorii, aducând nenumărate beneficii organismului, indiferent că preferaţi să le mâncaţi naturale, în preparate calde, în salate, deserturi, sub formă de suc sau condiment. 

Related posts

Natura la microscop

Adina Meyers

10 curiozități despre sărbătorile de iarnă

Adina Meyers

Palatul Noblesse – Lifestyle Palace deschide sezonul dăruirii alături de Fundația pentru copii “Șansă la Viitor”

Adina Meyers