O amenajare interioară relaxată, care expiră tinerețe și prospețime prin toți porii, ne-a fost propusă în urmă cu puțin timp de biroul de design și arhitectură RMGB din Paris.

Ne face plăcere să vă împărtăşim și vouă ideile interesante ale tinerilor designeri francezi, din care merită să vă inspirați dacă vă doriți un decor contemporan, cu influențe rustice.  

Rue d'Aboukir Paris este un duplex contemporan cu suprafața de 120 de metri pătraţi, complet renovat. Partea superioară a acestuia constă dintr-un living mare, ce reunește bucătăria, diningul și camera de zi. „A fost necesar să conectăm toate cele trei spații pentru a crea un ansamblu armonios și luminos, amenajat în alb, cu accente de gri și roșu. La intrarea în apartament am gândit zona de bucătărie, ale cărei piese de mobilier au fost proiectate sub forma unor blocuri de diferite mărimi, care formează un peisaj abstract. Blocurile de mobilier se continuă în dining cu o banchetă executată la comandă și cu o mică bibliotecă din sticlă neagră afumată. Camera de zi este amenajată în jurul unui banc lung, din marmură neagră. Piesele de mobilier selectate sunt în mod deliberat compacte, funcționând ca sateliți. Astfel, proprietarii au posibilitatea să reconfigureze aspectul încăperii în orice moment, cu un efort minim. O scară oferă acces la mezanin, un spațiu care a fost conceput ca un interludiu colorat”, au precizat arhitecții RMGF din Paris.

Există, de asemenea, un dormitor de oaspeți și o baie de rezervă de mici dimensiuni. Nivelul inferior al duplexului, la fel ca cel superior, propune doar o singură culoare pentru pereți și pardoseală: griul. Grinzile originale expuse au fost tratate cu un lac natural pentru a crea o atmosferă caldă, cu influențe rustice. Un coridor lung duce către baie, dressing şi dormitorul proprietarilor, iar pardoselile acoperite cu o rășină foarte rezistentă, în combinație cu parchetul din stejar masiv, întregesc aerul puternic contemporan al ambientului.

Griul, care se regăsește cu generozitate în decorul interiorului, este extrem de versatil și poate fi folosit pentru decorarea tuturor tipurilor de spații: de la băi până la dormitoare, livinguri şi chiar bucătării ori holuri. În același timp, griul este la fel de elegant, dar mult mai „blând” decât negrul, având în plus un atu de necontestat: este foarte ușor de întreținut, ascunzând praful și petele superficiale. El se potrivește de minune atât cu finisajele albe, cât și cu cele în culori puternice, precum roșu, galben, violet, maro sau chiar oranj.

Există trei tipuri de gri, în funcție de culorile care stau la baza sa: verde, albastru și violet. Griul verde reprezintă cea mai versatilă alegere, deoarece poate complimenta lemnul. Având tonuri calde în componența sa (galben și roșu), el nu răpește din căldura spațiului. Griul albastru creează o atmosferă rece și trebuie încălzit prin introducerea în decor a unor culori vibrante, calde. Griul violet dă cele mai multe bătăi de cap și nu este neapărat potrivit pentru locuințe, deoarece violetul nu intră într-un dialog foarte plăcut cu nuanțele din esențele de lemn.

Grinzile lăsate la vedere și preșurile țesute sunt elemente neaşteptate pentru o amenajare care tinde spre minimalism.

Combinațiile îndrăznețe și surprinzătoare între două stiluri de amenajare interioară foarte diferite asigură locuinței un design unic. Pentru a obține însă un rezultat demn de cataloagele de arhitectură, aveți nevoie de sfatul unui specialist, pentru că, în caz contrar, riscați să realizaţi un amalgam obositor.

În dormitoare și băi se regăsesc doar piese de mobilier simple, care se completează perfect, asigurând funcționalitatea acestor spații.

Amenajările în stil contemporan sunt preferate, în special, de oamenii tineri și activi, care au nevoie de o locuință care să se întrețineăuşor în locul unui spațiu încărcat, în care de obicei se găsesc multe obiecte inutile.

Pentru imagini cu detaliile amenajării accesează galeria foto.

Material realizat cu sprijinul RMGB Paris
www.rmgb.fr
contact@rmgb.fr
www.alexandrapr.com

Text: Simona Popa

Foto: www.rmgb.fr

Related posts

Décor de inspiratie provensala

Adina Meyers

Advertorial: Fă cadou casei tale produse de pe Evambient.ro

Adina Meyers

De ce să adaugi o extra-securitate ferestrelor tale?

Adina Meyers