Dacă trebuie să pregătești un desert și nu ai prea mult timp la dispoziție, atunci poți încerca o prăjitură cu caise. Este o rețetă rapidă, cu puține ingrediente. Acest lucru nu înseamnă că nu este delicioasă.
Ingrediente:
200 g unt (margarină);
6 linguri zahăr pudră;
1 ou;
1 gălbenuș;
½ plic de praf de copt;
1 kg de caise.
Mod de preparare:
Se amestecă untul cu zahărul, se adaugă oul și gălbenușul, iar apoi făina și praful de copt. Se formează un aluat care se împarte în două părți egale. În tava de copt se pune mai întâi o foaie de aluat, apoi se așază caisele, iar la final se realizează un grilaj din coca rămasă. Se dă la cuptor. Se coace la o temperatură potrivită. Iar când este gata se pudrează.
Poftă bună!
Sursă rețetă: Cartea dulciurilor, Irina Dordea, București, 1985
Sursă foto: www.pinterest.com