Solutii Constructive

Mituri despre designerii de interior

Atunci cand vine vorba de designerii de interior, asupra acestora planeaza mai multe mituri, crezute de un numar destul de mare de persoane. Nu prea ar trebui sa ne mire foarte mult acest lucru, din moment ce procentul celor care nu prea stiu cu ce se ocupa mai exact un designer de interior sau de ce ar trebui sa angajeze unul este destul de semnificativ.

Chiar si in Romania, desi nu este la moda sa apelam la o persoana specializata pe partea de amenajari interioare, tot sunt mai multe mituri considerate adevarate de foarte multi. In acest capitol vom incerca sa vorbim despre cele mai comune preconceptii si sa spunem de ce nu sunt adevarete.

Majoritatea persoanelor cred ca un designer de interior nu face altceva decat sa se “joace” cu diferitele elemente de decor si de mobilier pana ce totul este in deplina armonie si arata bine. Tot ce stiu altii despre persoanele specializate pe partea de amenajari interioare au aflat doar din cadrul emisiunilor televizate, care spun doar o parte a povestii, nu pe toata. Adevarul este ca aceste persoane au mult mai multe responsabilitati decat lasa ele sa se vada.

Un prim mit este acela ca profesia de designer de interior este una specifica femeilor. Total neadevarat. Este doar un simplu stereotip. Sunt destul de multi la numar cei care cred acest lucru, iar drept urmare ei ii vad pe barbatii care practica aceasta profesie ca fiind lipsiti de masculinitate. Este ridicol sa credem inca acest lucru in anul 2018. Oricine poate fi designer de interior, indiferent de sex, atata timp cat are cunostintele necesare.

Dupa cum am spus mai sus, un designer de interior este privit ca o persoana care nu face altceva decat sa se “joace” cu diferitele elemente de decor si de mobilier. Nu este asa. El are mult mai multe responsabilitati decat lasa sa se vada. Rolul lor este de a face tot ce le sta in putina pentru a obtine niste spatii functionale, sigure si atractive din punct de vedere vizual. Trebuie sa determine ce rol are fiecare spatiu, sa isi dea seama care este cea mai potrivita amenajare pentru a profita la maxim de fiecare centimetru patrat avut la dispozitie, sa citeasca planurile locuintei si sa se consulte cu arhitectii.

Un alt mit este acela ca designerii de interior sunt doar un simplu moft al persoanelor care au foarte multi bani la dispozitie. Total neadevarat. Nu este deloc un moft, ci in unele cazuri este chiar o necesitate. De asemenea, bugetul nu trebuie sa fie unul foarte mare, iar la o astfel de persoana specializata poate apela cam oricine, deoarece cu siguranta va avea banii necesari. Uite un lucru stiut de putine persoane: un designer de interior bun te va putea ajuta sa economisesti bani, deoarece nu te va face sa cumperi decat lucrurile de care intr-adevar ai nevoie.

Designerii sunt rigizi si dificili. Acest mit are ca sursa emisiunile de la TV, din moment ce majoritatea celor care practica aceasta meserie apar si la TV, iar pentru audiente joaca rolul unor persoane dificile si cu care nu prea pot fi facute compromisuri.

Nu trebuie sa iti faci griji ca rezultatul final nu va fi unul pe gustul tau. Atat timp cat ii vei oferi unui designer de interior cat mai multe informatii cu care sa lucreze, cu atat rezultatul final va fi unul mai apropiat de dorintele tale, va reflecta mai bine personalitatea si gusturile tale. Evita sa ii spui acestuia “Fa-ti de cap, tu stii mai bine cum sa amenajezi locuinta”. Cu siguranta asa vei ajunge sa ai o locuinta care sa reflecte mai degraba preferintele sale decat ale tale.

 

Related posts

Caracteristici de care trebuie sa tii cont atunci cand alegi geamurile locuintei tale

Adina Meyers

O casă rezistentă pornește de la o fundație solidă. Ce reguli ar trebui să urmezi în prima fază a construcției

Adina Meyers

Fațade double skin: alegerea sticlelor potrivite pentru obținerea unor beneficii maxime

Adina Meyers