Solutii Constructive

Mansarda – un spațiu deosebit al locuinței tale

Mansardele sunt visul tinerilor care tocmai s-au mutat de acasă, sau al adulților dornici de un loc de locuit atipic.

Este descurajant să te gândești la mansardă ca la un loc greu de amenajat. Secretul este să te folosești de tot spațiul disponibil de la un capăt la altul și prin urmare să îți pui creativitatea la muncă. 

Nu ar strica nici să ceri părerea unui specialist, poate veni cu soluții deștepte acolo unde tu nu vezi nicio ieșire.

Pentru ca spațiul de amenajat să fie aerisit, optează pentru ferestre mari (speciale pentru mansarde) și alb dominant în toată camera – vorbim aici de pereți și de dușumea inclusiv. Aceștia sunt primii pași dacă vrei să amenajezi o mansardă luminoasă.

Creează un centru de interes: aplică tapet cu un model mărunt, dar elegant. Un perete este de ajuns dacă vrei să amenajezi o mansardă luminoasă și care să nu fie încărcată. 

De obicei, mansardele sunt spații deschise, asta înseamnă că mobila de bucătărie, dormitorul și livingul sunt toate la vedere. 

Un alt secret, atunci când amenajezi o mansardă luminoasă, este să te folosești de fiecare colț, de exemplu, locul pentru luat masa poate fi plasat chiar sub scară.

Dacă spațiul îți permite, adică dacă ai o cameră destul de înaltă, nu ezita să îți muți dormitorul direct la etaj. Este un plus de intimitate, având în vedere că în jur ai un spațiu deschis. 

Și, ultima idee, pentru atunci când amenajezi o mansardă luminoasă, este să plasezi o oglindă mare într-un colț strategic. Aceasta nu doar că reflectă lumina, dar creează și senzația de spațiu în cameră.

Sursă foto: http://www.pinterest.com

Related posts

Hidroizolarea corecta, esentiala pentru un confort pe termen lung

Adina Meyers

Mansarde cu personalitate

Adina Meyers

Saint-Gobain își mărește capacitatea de producție în România, pentru a susține creșterea de pe piața de materiale pentru izolaţii

Adina Meyers