Inlocuirea placilor ceramice din locuinta poate aduce o schimbare totala a ambientului, insa este foarte important de tinut cont de toti pasii montarii acestora pentru a te asigura ca lucrarea va fi una rezistenta si de calitate. Unul dintre cei mai importanti pași, adesea omis in procesele de amenajare, este hidroizolarea stratului suport inainte de aplicarea placilor ceramice.

Astfel, specialistii Sika Romania iti recomanda sa nu uiti ca, in cazul placarilor in zone expuse umiditatii, precum baia sau bucataria, este indicata folosirea unui mortar special de impermeabilizare care sa asigure o hidroizolare cat mai eficienta a suprafetei. Acesta are rolul de a proteja suprafetele si de a le feri de aparitia mucegaiului sau a infiltratiilor nedorite, oferind o protectie indelungata caminului tau. Mortarul trebuie aplicat pe un strat suport sanatos din punct de vedere structural, curat, uscat și necontaminat de murdarie, grasimi sau alte tratamente de suprafata aplicate anterior.

Una dintre cele mai performante solutii in acest sens este Sikalastic – 1K, un mortar elastic de impermeabilizare, monocomponent, elastic, armat cu fibre sintetice, pe baza de ciment modificat polimeric.

Datorita compozitiei sale, mortarul Sikalastic – 1K prezinta o aderenta excelenta pe multiple straturi suport, chiar și umede, printre care: beton, mortar pe baza de ciment, piatra, placi ceramice, caramida, dar si lemn. Astfel, acesta poate fi folosit cu succes in impermeabilizarea suprafetelor din baie, duș, terasa, balcon sau piscina, inainte de aplicarea placilor ceramice cu adezivi. Totodata, Sikalastic – 1K este și un inamic puternic in lupta impotriva presiunii negative de apa a peretilor si pardoselilor din subsoluri.

Fiind armat cu fibre sintetice, mortarul prezinta bune proprietati anti-fisurare și o consistenta rezistenta, ușor de aplicat chiar și pe suprafetele verticale. De asemenea, și aplicarea acestuia reprezinta un avantaj, putand fi efectuata, la alegere, cu ajutorul bidinelei, a trafaletului, cu o gletiera neteda sau chiar prin intermediul unui pulverizator. Odata intarita, finisarea suprafetei se poate realiza prin șlefuire ușoara, urmand ca intr-un interval de 2-7 zile (in functie de temperatura mediului și tipul suprafetei), sa se acopere cu placi ceramice.

In plus, prin prisma agregatelor selectionate cu particula fina și a aditivilor speciali din consistenta sa, Sikalastic-1K se poate utiliza cu succes și in proiectele de hidroizolare sub placile din piatra, dar și pentru impermeabilizarea suprafetelor supuse unor eforturi de incovoiere.

Mai multe detalii despre produsele Sika, dar si despre alte solutii dedicate hidroizolarii, poti gasi pe www.sika.ro, cat si in retelele DIY partenere: Ambient, Artsani, Brico Depot, Dedeman, Hornbach, Leroy Merlin si Mr. Bricolage.

Related posts

Avantajele izolatiei termice cu fibre de celuloza. Izolatia cu fibre de celuloza, o solutie cu adevarat ecologica

Adina Meyers

Totul despre centralele Pellet

Adina Meyers

Proiect de casă cu etaj și piscină: suprafața utilă 264.97 mp

Adina Meyers