Amenajari Exterioare Balcon si terasa

Cum sa amenajezi o baie ca la spa chiar la tine acasa

Cu totii ne dorim „o baie ca la spa” in propria casa, insa te-ai intrebat vreodata ce anume da acea senzatie de relaxare? Apropierea de natura, intr-o forma cat mai bruta, folosind materiale naturale cat mai putin procesate joaca un rol esential in obtinerea unei astfel de amenajari. In acest sens, piatra poate fi o optiune ideala.

Daca iti doresti sa renunti la banala faianta pentru pereti, incearca sa-ti extinzi cautarile inspre diversele finisaje de piatra. Acestea rezista impecabil la umezeala si le gasesti pe piata in tot felul de variante, de la rustic la ultramodern. Iti aratam cateva amenajari care au folosit piatra cu succes.

Probabil ca sansele sa-ti poti amenaja o baie intr-o casa veche, din piatra, careia sa-i pastrezi zidul aparent sunt minime; vorba aceea, nu gasesti casute ca-n reviste pe toate drumurile. Cu toate acestea, nu ne interzice nimeni sa visam si sa ne inspiram.

Daca locuiesti la casa, poti prelua si adapta aceasta idee construind un perete fals din lespezi de piatra bruta. Pentru a-i da utilitate, poti lasa o nisa pentru produsele cosmetice sau, de ce nu, poti integra un semineu care sa constribuie la crearea unei experiente spa.

In cazul in care iti doresti ceva mai discret, care sa se potriveasca chiar si intr-un apartament, unde spatiul nu este atat de generos, solutia este utilizarea placajelor din piatra decorativa. In functie de gusturile tale, acestea pot crea imaginea unui perete din „bolovani”, din blocuri de piatra sau de lespezi de piatra de rau atent montate una peste cealalta.

Recomandarea noastra este sa nu abuzezi de acest finisaj. Nu-l folosi pentru toti peretii; din contra, utilizeaza-l acolo unde ai nevoie de un accent sau pentru a marca diverse zone functionale, la fel cum ai face cu o vopsea colorata intr-o camera cu peretii albi. Incearca, de exemplu, sa pui piatra pe peretele din spatele cazii si pe zona din spatele lavoarului. Contrastul dintre portelanul alb al obiectelor sanitare si nuantele pamantii ale pietrei va da adancime spatiului, chiar daca baia ta are dimensiuni reduse.

Dusul este o alta zona care poate fi marcata superb cu ajutorul pietrei. Ba mai mult, separarea acestuia se poate face cu un perete de sine statator din piatra. De asemenea, nu ignora posibilitatea de a ascunde cada in spatele unui placaj din piatra. In cazul in care poti profita de o baie mai spatioasa, poti utiliza piatra si ca accent pe zona de intrare. 

Sursa foto: www.pinterest.com

 

Related posts

De ce sa faci hidroizolatie pentru acoperis in Bucuresti

Adina Meyers

Instalatii de Craciun pentru un ambient exterior de poveste

Adina Meyers

Amenajarea balconului: care este cea mai importantă etapă

Adina Meyers