Balconul poate fi cu ușurință cea mai interesantă parte a unei locuințe, dacă investim puțin timp, bani și creativitate în decorul său. Un balcon gol sau folosit doar ca spațiu de depozitare nu prea e utilizat la adevărata lui valoare. Așa că venim în întâmpinare cu câteva idei de pus în practică.

Pentru a realiza o lucrare de calitate este foarte important că aspectul estetic să fie îmbinat cu funcționalitatea și să se acorde o importanță crescută fiecărei etape.

Una dintre cele mai importante etape ale amenajării unui balcon este reprezentată de montarea pardoselilor.

Unii dintre cei care își reamenajează balconul aleg să realizeze singuri lucrările de placare, iar alții preferă să apeleze la aplicatori de finisaje interioare sau meșteri specializați. Pentru prima categorie, riscul de a întâmpină dificultăți în realizarea lucrărilor este mai mare, orice reparație putând duce la dublarea sau chiar la triplarea costurilor inițiale.

Ce pași esențiali trebuie să urmăm

Înainte de montarea plăcilor, suprafață de aplicare trebuie să fie foarte bine nivelată, fiind recomandate realizarea lucrărilor de reparație și hidroizolare, cât și sigilarea gurilor de scurgere și a fisurilor, urmând că după montaj să se realizeze finisarea și sigilarea rosturilor.

În ceea ce privește cele mai utilizate materiale pentru placarea balconului, se optează pentru gresie sau mozaic, costurile mai reduse de montaj regăsindu-se printre principalele considerente ale acestor alegeri.

Placarea se mai poate face și cu piatră naturală sau chiar cu deck-uri de lemn speciale pentru terase, rezistente la umiditate. Acestea din urmă oferă chiar un confort și o caldură specială, făcând ca betonul cel rece iarna și încins vara să fie dat uitării.

Related posts

2 in 1: perete despartitor si tablie pentru pat

Adina Meyers

Zugrăvirea bucătăriei: cum procedezi și cât durează lucrarea

Adina Meyers

4 sisteme de back-up pentru casă

Adina Meyers