Cele trei luni ale toamnei ne încântă cu decoruri naturale splendide, din care ne putem inspira pentru a realiza în locuinţele noastre interioare calde, primitoare şi romantice. Câteva schimbări sunt binevenite în fiecare sezon, aşa că ne-am gândit să vă arătăm cum să oferiţi spaţiului de acasă un look boem. 

1. Elemente vegetale uscate

Sunt o parte din „recuzita” pe care o pune la dispoziţie acest anotimp pentru a da căminului naturaleţe şi poezie. O ieşire în parc nu e doar foarte plăcută, ci şi practică. Astfel, în timp ce vă plimbaţi pe alei, vă puteţi „aproviziona” cu frunze uscate multicolore, cu ghinde şi conuri, pe care să le folosiţi apoi în amenajare. Indiferent că le integraţi ca atare în decor sau realizaţi din ele aranjamente, colaje, tablouri etc., cel mai important este că îşi vor pune imediat amprenta asupra spaţiului locuibil.

2. Culori din natură

În afară de elementele vegetale adunate din natură, de care am amintit mai sus, o altă modalitate simplă de a sugera ideea de toamnă o reprezintă culorile calde. Din păcate, adesea, acest anotimp este considerat pe nedrept „gri”, „tern”, „deprimant”, când, de fapt, lucrurile stau cu totul altfel. Toamna, natura dă un adevărat spectacol, în care protagoniste sunt culorile splendide, ce variază de la marouri şi bejuri până la galben, verde stins şi roşu aprins, parfumurile îmbietoare de fructe şi legume ajunse la maturitate şi lumina cu totul specială. Aşadar, mizaţi pe culori precum maro, bej şi gri, iar pentru un plus de dinamism, completaţi-le cu galben, verde stins şi roşcat, sub formă de accente. Atenţie cum le combinaţi şi în ce cantităţi!

3. Lemn brut

Adus în mijlocul căminului, lemnul brut, neprelucrat, are o căldură şi o frumuseţe aparte, pe care nu le poate egala niciun alt material. El reprezintă o prezenţă din ce în ce mai des întâlnită în amenajările interioare contemporane, explicabilă prin dorinţa de reîntoarcere la natură, simplitate şi autenticitate. O buturugă amplasată lângă şemineu şi folosită pe post de scăunel, o măsuţă noduroasă, din lemn masiv, un trunchi de copac integrat în ambientul interior sunt câteva idei la îndemână pe care le puteţi avea în vedere dacă vreţi să fiţi mai mai aproape de natură.  

   

4. Decoraţiuni mici, cu efecte incredibile

Combinaţi mai multe lumânări de dimensiuni şi forme diferite, în culori specifice toamnei, şi veţi obţine un aranjament plin de farmec. Nu uitaţi să aprindeţi lumânările în serile târzii de toamnă, pentru a crea o atmosferă plină de romantism şi poezie.

Alte idei la fel de bune de pus în practică în această perioadă sunt următoarele: schimbaţi perdelele şi draperiile cu altele adecvate, de sezon, eventual cu imprimeuri din registrul acestui anotimp; puneţi pe masa din living şi bucătărie coşuleţe cu fructe de toamnă precum gutui, struguri şi pere, care să vă umple casa de arome irezistibile. 

Sursa foto: www.shutterstock.com

Related posts

Petrecem o cantitate semnificativă de timp în pat, așa că este perfect logic ca dormitoarele noastre să fie cât mai confortabile. Jaluzelele dormitorului sunt cheia pentru a face exact acest lucru

Adina Meyers

Top 6 avantaje și dezavantaje ale folosirii plăcilor de travertin în proiectele de amenajări

Adina Meyers

Piesa centrală de decor în living – tabloul canvas

Adina Meyers