Cand decorezi un spatiu respectand o schema monocromatica, exista sanse mici sa comiti greseli. Tot ce ai de facut este sa alegi o culoare dominanta, in jurul careia va gravita intreaga amenajare, folosind tonuri ale acesteia sau nonculori, adica alb, negru, gri.

Pentru a clarifica lucrurile, tonurile unei culori se refera la ceea ce obtinem prin deschiderea/inchiderea culorii cu alb sau negru. Spre exemplu, in functie de cantitatea de alb adaugata in culorea rosie, obtinem tonuri de roz care se deschid pana la alb. 

Monocromia creeaza o stare de liniste, rafinament si discretie atunci cand culoarea aleasa face parte din categoria neutrelor ( beige, ivoire, taupe, alb, negru, gri ).  Un dormitor decorat in tonuri de gri atent selectionate, inspira rafinament, nu raceala. In functie de atmosfera pe care doresti sa o creezi, alegi neutre calde ( tonuri de crem care migreaza spre galben, portocaliu sau rosu ) sau neutre reci ( tonuri de gri care migreaza spre verde, albastru, violet ). De retinut faptul ca putem obtine o atmosfera calda si prin utilizarea neutrelor reci care migreaza spre verde.

Daca alegerea unui decor neutru nu te reprezinta, indreapta-ti atentia spre culoarea ta preferata si folosete tonuri ale acesteia pentru a obtine amenajarea dorita. Astfel, peretii, mobilierul, textilele regasite intr-un spatiu pot fi toate albastre sau galbene, diferenta facandu-se prin tonurile folosite. Apelati la alb, negru sau gri pentru a crea contraste sau armonii.

Autor: Flavia Lorena Irimescu, Decorator de interior

Telefon: 0747666473

Sursa foto: www.pinterest.com

Related posts

Case cu susul in jos

Adina Meyers

Un sentiment de independenta

Adina Meyers

Schimbă aspectul întregii case cu un covor potrivit! Îl vei găsi la Faria

Adina Meyers