LifeStyle

(P) Delta Studio – Noile Tendinte in Amenajari de Baie la Targul ISH Frankfurt 2017

Echipa Delta Studio a fost prezenta si in acest an la cel mai important targ de solutii sanitare din Europa, organizat din 2 in 2 ani la Frankfurt. La ISH 2017 (14-18 martie) au participat peste 2400 de branduri internationale din domeniul solutiilor sanitare.

Una dintre cele mai importante tendinte pentru amenajarea de baie pe care le-am remarcat este incorporarea tehnologiilor avansate in solutiile pentru zona de baie. Produse conectate la gadgeturi, sisteme inovatoare, functii inteligente si intuitive, componente sofisticate si nu numai – unul dintre producatorii internationali a lansat inclusiv un prototip de vas de WC care realizeaza analizele medicale de baza, trimitandu-i apoi utilizatorului rezultatele pe smartphone.

In ceea ce priveste stilul de amenajare de baie, se mentine trendul minimalist, inclusiv prin incercarea de a compacta produsele, ca raspuns la limitarile de spatiu din zonele urbane – WC-uri care au si functia de bideu sau baterii ce incorporeaza dozator de sapun, pentru spatiile publice. In ceea ce priveste vasele de WC, se pune tot mai mult accentul pe gama rimless – wc-uri fara margini, cu spalare directa – o varianta mult mai igienica, mai estetica si usor de intretinut.

Am remarcat si o schimbare de identitate vizuala la furnizori de top – Kludi si Ideal Standard si-au lansat la ISH Frankfurt noile logo-uri.

Iata cele mai importante lansari si tendinte din domeniul amenajarii de baie remarcate de noi la targul ISH Frankfurt 2017:

Cu 2 standuri impresionante ca spatiu si expunere, Hansgrohe si AXOR si-au prezentat seriile de produse inovatoare, de la pare si sisteme de dus la baterii pentru baie si bucatarie, dar si chiuvete de bucatarie menite sa imbunatateasca experienta utilizatorilor.

RainSelect de la Hansgrohe este o unitate de control creata pentru o experienta complexa a dusului. Extrem de usor de folosit, multumita designului intuitiv, RainSelect inglobeaza toate functiile intr-o singura unitate, volumul, temperatura si modul de dispersare a apei fiind reglabile printr-o singura atingere. RainSelect este disponibil in 3 finisaje: metal cromat, sticla alba si neagra.

RainDance de la Hansgrohe impresioneaza prin designul deosebit si duzele de pulverizare ce difuzeaza jeturi revigorante de apa, prin tehnologia imbunatita Air.

De mai bine de 20 de ani, brandul AXOR este un pionier al creatiilor avangardiste, produse cu o tehnologie si un design superior, pentru baile si bucatariile premium. Intre noile produse lansate la ISH se numara AXOR ShowerHeaven 1200 si AXOR 350, dusuri fixe ce invita la o noua dimensiune a experientei din dus.

ShowerHeaven are 120 cm lungime si 30 cm latime, o suprafata metalica plana si patru „aripi” retractabile, plus lumini ambientale integrate. Trei tipuri de jet garanteaza o experienta luxurianta – difuzare tip spray a apei, pentru un masaj relaxant, difuzare in stil ploaie rapida sau ploaie fina.

ShowerHeaven 1200 permite folosirea individuala a fiecarui jet sau folosirea la unison, pentru o experienta senzoriala de neuitat.

Noutatea absoluta prezentata de GROHE la ISH 2017 este sistemul Sense Guard: un sistem inteligent de control al apei care monitorizeaza umiditatea, temperatura, inghetul si scurgerile de apa, alertand instantaneu utilizatorul in cazul unei posibile inundatii prin aplicatia Grohe Ondus de pe smartphone.

Kludi ne-a intampinat cu o noua identitate vizuala, iar printre noile lansari am remarcat noua colectie de baterii Ameo, creata in acord cu cele mai noi tendinte in design. Forma sa uniforma este un omagiu adus minimalismului.

Parele de dus KLUDI A-QA 1S si KLUDI A-QA 2S sunt create pentru a oferi o experienta senzoriala speciala– designul unic si posibilitatea de a ajusta intensitatea jetului de apa ofera posibilitatea unui dus suav si mangaietor sau energizant si revitalizant.

Pasionatii de design extravagant vor aprecia noua para de dus Slim A-QA, disponibila in forma rotunda sau patrata, cu o grosime de numai 8 mm.

Ideal Standard a fost prezent cu un stand impresionant ca dimensiuni si prezentare, remarcandu-se noile produse si tehnologii prezentate. Ne-au atras atentia noile baterii Connect Air, cu un design slim inspirat de curgerea apei, obiectele sanitare Connect Air, colectia imbunatatita Idealrain, noua colectie de baterii pentru bucatarie si baie Ceraflex® , bateria inovatoare Intellimix, cu dozator de sapun incorporat, ce reduce cu 50% volumul de apa utilizat in spatii publice.

Vasele de toaleta cu tehnologia AquaBlade® ofera o performanta de spalare superioara, cu fiecare utilizare si seteaza noi standarde de design, igiena si performanta.

Tot in materie de inovatie, Ideal Standard se evidentiaza prin tehnologia FirmaFlow® – cartusele pentru baterii sunt cele mai rezistente de pe piata, fiind testate sa reziste la 500.000 de cicluri de functionare (fata de 300.000 cicluri, cat este standardul uzual).

Victoria + Albert au lansat noile colectii lansate impreuna cu studioul de arhitectura englez Conran+Partners. Eldon este prima cada la perete a brandului englez, ce are frumusetea si farmecul unei cazi freestanding.

Pembroke este o cada freestanding, denumita dupa locul de nastere a primului rege din dinastia Tudorilor, cu un design ce evoca desigur eleganta regala.

Producatorul HÜPPE a lansat garantia extinsa de 30 de ani pentru toate cabinele sale de dus. La ISH 2017 am descoperit si noile modele de cabine de dus, cadite, panouri si usi pentru dus lansate de brandul german.

Noile solutii sanitare prezentate la ISH Frankfurt 2017 imbina designul contemporan cu functiunile inteligente, asistate de cele mai noi tehnologii din domeniu. Produsele vor fi disponibile in curand prin Delta Studio. 

Related posts

Sushilize (v) = to socialize over sushi @ Chefs

Adina Meyers

Ce a surprins la expoziţia Maison&Objet-2018

Adina Meyers

Cantece si jocuri la gura sobei pentru copii de 2-6 ani

Adina Meyers