Amenajare bucatarie Practic

Zugrăvirea bucătăriei: cum procedezi și cât durează lucrarea

Începutul primăverii aduce cu sine nu doar flori parfumate și colorate, dar și o serie de lucrări acasă. În această perioadă, mai ales înainte de Paște, în mod tradițional, cei mai mulți dintre noi vrem să aducem un aer de prospețime în toată casa, iar zugrăvirea bucătăriei este poate cea mai populară lucrare din casă în această perioadă din an.

Cu ce începi pentru zugrăvirea bucătăriei

Mai întâi trebuie să îți faci un plan (va fi greu să te ții de el pentru că mereu apar situații sau cheltuieli neprevăzute, dar este foarte bine să îl ai) și să îți stabilești un buget. În mod normal, exclusiv pentru zugrăvirea unei bucătării mici de la bloc, nu ar trebui să cheltui mai mult de 3000 de lei. 

Trebuie să știi ce vrei

O culoare nouă sau un tapet rezistent la umezeală care să înlocuiască faianța? Posibilitățile sunt nelimitate, de aceea este bine să te documentezi un pic înainte (siteurile, revistele sunt surse excelente de inspirație) și să stabilești detaliile care privesc culorile, materialele, mobilierul, accesoriile și decorațiunile. 

Meșterii zugravi sunt foarte solicitați în această perioadă din an

Zugravii te vor ajuta să cumperi exact materialele de care ai nevoie pentru zugrăvirea bucătăriei. Ei știu cel mai bine care sunt cantitățile necesare, astfel încât la final să nu rămâi cu găleți întregi de vopsea sau role de tapet. 

În funcție de cât de priceput este zugravul tău, lucrarea nu ar trebuie să se întindă pe mai mult de 3 – 4 zile pentru o bucătărie mică de bloc.

Primul pas este să strângi toate accesoriile de bucătărie în cutii și să le depozitezi într-o cameră separată. Apoi, să acoperi cu folie de plastic mobilierul, podeaua sau corpul de iluminat (dacă ai ales să îl lași la locul lui). Astfel, vei curăța foarte simplu molozul care va rămâne după lucrare.

În funcție de starea în care se află pereții, zugravul îi va curăța și spăla și îi va pregăti pentru vopsire. Asta înseamnă că după spălare și uscare va aplica un strat sau două de amorsă, peste care va aplica vopseaua. 

Atât timp cât nu se presupune schimbarea faianței sau o recompartimentare interioară, această lucrare nu este una complicată sau foarte costisitoare.

Related posts

Decor natural in stil minimalist

Adina Meyers

Decoraţiuni de Crăciun din obiecte reciclate

Adina Meyers

Veselie… la metru

Adina Meyers