LifeStyle

Ziua Caselor Ecologice La Green Planet Blues

De la 12:00, vedem “Une maison en paille” si apoi discutam cu Gernot Minke, Serban Sturdza si Arhiterra despre ce inseamna a construi cu materiale naturale si posibilitati de a implementa acest concept in Romania.

O familie se lansează într-o aventură tehnică, economică, socială pentru a construi o casa total ecologică – acesta e punctul  de plecare al disutiilor de azi. Personalitatile marcante care vor prezida mesel rotunde sunt:

1.      Genot Minke – arhitect german, “taticul” constructiei cu materiale ecologice, a proiectat in ultimii 30 de ani numeroase cladiri “usoare” si adaposturi din structuri membranate ce au fost implementate in Germania si Guatemala.  Plantele vii pentru locuire low-cost, tehnici de cladire cu huma, piatra ponce si bambus – rezistente la cutremure, structuri-retele de bambus, dezvoltarea si rafinarea noilor tehnici de constructie cu pamant sunt principiile pe care se bazeaza activitatea arhitectului. A proiectat peste 60 de cladiri ecologice in Argentina, Brazilia, Germania, Ecuador, Guatemala, India si Ungaria. Pe langa cariera freelance in arhitectura Gernot Minke lucreaza ca autor si cronicar profesionist.

2.      Serban Sturdza – Presedintele Ordinului Arhitectilor Romani – cu o vasta experienta in proiectarea si renovarea bunurilor culturale, amenajari interioare.

3.      Mirela Duculescu si Raluca Munteanu de la Arhiterra – asociatia care studiaza problematica aplicarii constructiei cu materiale naturale in Romania.

 

Pentru detalii accesati www.greenplanetblues.ro, scrieti la ana@aworkshop.org sau sunati la 0721 109 598.

Green Planet Blues “se intampla” la Sinaia in perioada 28 – 31 ianuarie 2010, si este organizat de Asociatia Aristoteles Workshop in parteneriat cu Primaria orasului Sinaia, Centrul International de Conferinte “Casino” Sinaia, CNC, Tarom, Avis, Omniasig, CosyMo’s Solar Cinema, Antalis, Eco Club Timisoara, KultART Sibiu,

Sustinut de Cod Verde si promovat de Zoom, Academia Catavencu, Voxpublica.ro, 24FUN, Radio Romania Cultural, WebPR, Observator Cultural, Cinemagia, Port.ro, Romania Libera, Feeder.ro, Videofil.ro, Green-Report, Ecosemnal, Ecosapiens, Casamea.ro, Clopotel.ro, Valea Prahovei Tv, Expresul de Sinaia.

Related posts

10 greșeli pe care le facem când curățăm baia

Adina Meyers

Supa crema de dovleac

Adina Meyers

Motivul viţei de vie în toamna cameleonică

Adina Meyers